De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kaas-witloofsoufflé_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter
(+ extra)
35 g g
Tarwebloem Tarwebloem35 g g
Stronkjes witloof Stronkje witloof
(groot)
2
Nootmuskaat Nootmuskaat
(een snufje)
Volle melk Volle melk
Volle melk Volle melk225 ml ml
Eieren Ei3
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
90 g g
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Kaas-witloofsoufflé

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(13)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt wat boter in de microgolfoven en vet er de ramequins of bakvormpjesmee in. Bestuif de binnenkant van de vormpjes met bloem en schud er het overtollige bloem uit.
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes. Bak beetgaar in de extra boter en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg al roerend de melk in delen toe. Splits de eieren. Roer de eidooiers één voor één door de bechamelsaus. Roer er de kaas, bieslook, tijm en witloof door. Roer tot de kaas gesmolten is. Zet het vuur uit.
  4. Mix de eiwitten met een snuf zout stijf. Spatel voorzichtig door de saus. Verdeel het soufflémengsel over de ramequins en strijk de bovenkant glad. Laat30 minuten in de oven bakken. Doe de ovendeur nooit open tijdens het bakken. Serveer meteen.