Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter
Boter (+ extra) | 35 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 35 g g | |
Stronkjes witloof
Stronkje witloof (groot) | 2 | |
Nootmuskaat
Nootmuskaat (een snufje) | ||
Volle melk Volle melk | ||
Volle melk Volle melk | 225 ml ml | |
Eieren Ei | 3 | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 90 g g | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaas-witloofsoufflé
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt wat boter in de microgolfoven en vet er de ramequins of bakvormpjesmee in. Bestuif de binnenkant van de vormpjes met bloem en schud er het overtollige bloem uit.
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes. Bak beetgaar in de extra boter en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Smelt de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg al roerend de melk in delen toe. Splits de eieren. Roer de eidooiers één voor één door de bechamelsaus. Roer er de kaas, bieslook, tijm en witloof door. Roer tot de kaas gesmolten is. Zet het vuur uit.
- Mix de eiwitten met een snuf zout stijf. Spatel voorzichtig door de saus. Verdeel het soufflémengsel over de ramequins en strijk de bovenkant glad. Laat30 minuten in de oven bakken. Doe de ovendeur nooit open tijdens het bakken. Serveer meteen.