De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kaaskroketjes met mosterdsausje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kaas Kaas
(geraspte meule du plateaukaas )
200 g g
Boter Boter30 g g
Tarwebloem Tarwebloem50 g g
Volle melk Volle melk280 ml ml
Bieslook Bieslook
(fijngehakte)
2 el el
Eieren Ei2
Paneermeel Paneermeel100 g g
Gemengde sla Gemengde sla60 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Citroenen Citroen
(in partjes)

Kaaskroketjes met mosterdsausje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(22)

Bereiding

  1. Smelt de boter op een laag vuur. Voeg de bloem al roerend toe en laat 1 minuut bakken. Giet er langzaam en al roerend de melk bij en laat rustig indikken. Voeg nu de kaas toe, breng op smaak met peper en zout en roer tot de kaas is gesmolten. Zet het vuur uit en roer de bieslook door de kaassaus. Laat het mengsel afkoelen en zet dan, afgedekt met folie, 1 uur in de koelkast.
  2. Klop de eieren los met een klein scheutje water. Verdeel het kaasmengsel in 8 porties. Vorm van elke portie een kroket. Wentel de kroketten eerst door het paneermeel, daarna door het ei en dan opnieuw door het paneermeel. Zet de kroketjes 20 minuten in de diepvries.
  3. Bak de kaaskroketten in porties 5 minuten goudbruin in een friteuse van 180°C. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng voor het mosterdsausje de mayonaise met de mosterd, het sjalotje en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hussel de gemengde sla met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel de gemengde sla over de borden. Leg er telkens 2 kroketjes bij. Serveer met het mosterdsausje en de citroenpartjes.