
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kaas
Kaas (geraspte meule du plateaukaas ) | 200 g g | ||
Boter Boter | 30 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 50 g g | ||
Volle melk Volle melk | 280 ml ml | ||
Bieslook
Bieslook (fijngehakte) | 2 el el | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Paneermeel Paneermeel | 100 g g | ||
Gemengde sla Gemengde sla | 60 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Citroenen
Citroen (in partjes) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKaaskroketjes met mosterdsausje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Smelt de boter op een laag vuur. Voeg de bloem al roerend toe en laat 1 minuut bakken. Giet er langzaam en al roerend de melk bij en laat rustig indikken. Voeg nu de kaas toe, breng op smaak met peper en zout en roer tot de kaas is gesmolten. Zet het vuur uit en roer de bieslook door de kaassaus. Laat het mengsel afkoelen en zet dan, afgedekt met folie, 1 uur in de koelkast.
- Klop de eieren los met een klein scheutje water. Verdeel het kaasmengsel in 8 porties. Vorm van elke portie een kroket. Wentel de kroketten eerst door het paneermeel, daarna door het ei en dan opnieuw door het paneermeel. Zet de kroketjes 20 minuten in de diepvries.
- Bak de kaaskroketten in porties 5 minuten goudbruin in een friteuse van 180°C. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier.
- Meng voor het mosterdsausje de mayonaise met de mosterd, het sjalotje en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
- Hussel de gemengde sla met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel de gemengde sla over de borden. Leg er telkens 2 kroketjes bij. Serveer met het mosterdsausje en de citroenpartjes.