
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Rauwe ham Rauwe ham | 100 g g | |
Oude kaas
Oude kaas (geraspt) | 35 g g | |
Roquefort
Roquefort (verbrokkeld) | 35 g g | |
Geitenkaas
Geitenkaas (zachte) | 35 g g | |
Eidooiers
Eidooier (losgeklopt) | 1 | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | |
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaasvlinders
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en maak er een vierkant van. Verdeel de plakken rauwe ham over het bladerdeeg. Bestrooi een derde van het deeg met de oude kaas, een derde met de roquefort en het resterende deel met de geitenkaas. Kruid met peper en oregano.
- Rol het deeg op tot het midden. Draai om en rol ook de andere zijde tot het midden. Leg de rol ongeveer 20 min in de diepvries om op te stijven.
- Bestrijk de bovenzijde met het ei. Snij de rol met een scherp mes in dunne plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.
De perfecte biercombinaties:
- De vlinders met oude kaas zijn lekker met Corsendonk Dubbel, bruine Leffe, Corsendonk Tripel en andere tripels.
- De vlinders met geitenkaas kan je combineren met Affligem blond, Petrus blond en blonde Leffe.
- De vlinders met roquefort passen perfect bij Bush bier en Gauloise.