De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kabeljauw met noten-kruidenkorst op een bedje van prei en wortel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet500 g g
Gemengde noten Gemengde noten
(fijngehakt)
200 g g
Jonge wortels Jonge wortel12
Preiwitten Preiwit1
Sinaasappels Sinaasappel
(geperst & geraspt)
1
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Groentebouillon Groentebouillon5 dl dl
Peterselie Peterselie
Peper Peper
Zeezout Zeezout

Kabeljauw met noten-kruidenkorst op een bedje van prei en wortel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(47)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de noten met de olijfolie, de zeste van sinaasappel en de gehakte peterselie.
  3. Verdeel de kabeljauw in porties en schik in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en werk de kabeljauwhaasjes af met de noten-/kruidenmix. Plaats in de oven en gaar gedurende 12 minuten.
  4. Reinig de wortelen en kook ze beetgaar in de groentebouillon.
  5. Snijd de gewassen prei in ringen. Verwarm wat olijfolie en stoof er de prei in aan. Voeg er de gehalveerde wortels bij en bak kort aan. Blus met wat bouillon en het sinaasappelsap.
  6. Schik de groenten op een bord en presenteer daarop het kabeljauwhaasje met de noten-kruidenkorst.