Kabeljauw met noten-kruidenkorst op een bedje van prei en wortel

Kabeljauw met noten-kruidenkorst op een bedje van prei en wortel
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng de noten met de olijfolie, de zeste van sinaasappel en de gehakte peterselie.

  3. Verdeel de kabeljauw in porties en schik in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en werk de kabeljauwhaasjes af met de noten-/kruidenmix. Plaats in de oven en gaar gedurende 12 minuten.

  4. Reinig de wortelen en kook ze beetgaar in de groentebouillon.

  5. Snijd de gewassen prei in ringen. Verwarm wat olijfolie en stoof er de prei in aan. Voeg er de gehalveerde wortels bij en bak kort aan. Blus met wat bouillon en het sinaasappelsap.

  6. Schik de groenten op een bord en presenteer daarop het kabeljauwhaasje met de noten-kruidenkorst.