Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 500 g g | |
Gemengde noten
Gemengde noten (fijngehakt) | 200 g g | |
Jonge wortels Jonge wortel | 12 | |
Preiwitten Preiwit | 1 | |
Sinaasappels
Sinaasappel (geperst & geraspt) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Groentebouillon Groentebouillon | 5 dl dl | |
Peterselie Peterselie | ||
Peper Peper | ||
Zeezout Zeezout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKabeljauw met noten-kruidenkorst op een bedje van prei en wortel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de noten met de olijfolie, de zeste van sinaasappel en de gehakte peterselie.
- Verdeel de kabeljauw in porties en schik in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en werk de kabeljauwhaasjes af met de noten-/kruidenmix. Plaats in de oven en gaar gedurende 12 minuten.
- Reinig de wortelen en kook ze beetgaar in de groentebouillon.
- Snijd de gewassen prei in ringen. Verwarm wat olijfolie en stoof er de prei in aan. Voeg er de gehalveerde wortels bij en bak kort aan. Blus met wat bouillon en het sinaasappelsap.
- Schik de groenten op een bord en presenteer daarop het kabeljauwhaasje met de noten-kruidenkorst.