
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 1 kg kg | |
Sjalotten Sjalot | 4 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | |
Tomaten Tomaat | 4 | |
Chorizo
Chorizo (in sneetjes) | 60 g g | |
Zwarte olijven
Zwarte olijf (ontpit) | 40 g g | |
Witte wijn
Witte wijn (droog) | 250 ml ml | |
Tijm Tijm | 5 takjes takje | |
Boter Boter | 20 g g | |
Lente-uitjes
Lente-ui (fijngesneden) | 2 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 el el | |
Citroenen Citroen | 1 | |
Peterselie Peterselie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKabeljauw op z'n Spaans
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snipper de sjalotten en snij de tomaten in partjes.
- Besmeer een ovenschaal met boter. Leg er de vis op. Kruid met peper en zout, pers er de looktenen over en verdeel er de sjalot, tomaten, olijven en chorizo over. Giet er de witte wijn over en bestrooi met de tijm, cayennepeper en de lente-ui.
- Zet de schaal 20 à 25 minuten in de oven.
- Bedruppel net voor het serveren met citroensap en bestrooi met de peterselie.
TIP: Serveer met een frisse sla en patatas bravas. Deze smakelijke gefrituurde aardappelblokjes in tomatensaus gaan perfect samen met de zachte smaak van kabeljauw.