De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kabeljauw op z'n Spaans

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet1 kg kg
Sjalotten Sjalot4
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Tomaten Tomaat4
Chorizo Chorizo
(in sneetjes)
60 g g
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit)
40 g g
Witte wijn Witte wijn
(droog)
250 ml ml
Tijm Tijm5 takjes takje
Boter Boter20 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(fijngesneden)
2
Cayennepeper Cayennepeper1 el el
Citroenen Citroen1
Peterselie Peterselie
Peper Peper
Zout Zout

Kabeljauw op z'n Spaans

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snipper de sjalotten en snij de tomaten in partjes.
  3. Besmeer een ovenschaal met boter. Leg er de vis op. Kruid met peper en zout, pers er de looktenen over en verdeel er de sjalot, tomaten, olijven en chorizo over. Giet er de witte wijn over en bestrooi met de tijm, cayennepeper en de lente-ui.
  4. Zet de schaal 20 à 25 minuten in de oven.
  5. Bedruppel net voor het serveren met citroensap en bestrooi met de peterselie.

TIP: Serveer met een frisse sla en patatas bravas. Deze smakelijke gefrituurde aardappelblokjes in tomatensaus gaan perfect samen met de zachte smaak van kabeljauw.