Kabeljauwballetjes met tomatensaus

Kabeljauwballetjes met tomatensaus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Leg de kabeljauwfilets in een diepe pan. Doe er enkele takjes peterselie bij, de helft van de gepelde lookteentjes en het bouillonblokje. Kruid met flink wat peper. Giet er zoveel kokend water bij tot de vis net onder staat. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

  2. Haal de vis met een schuimspaan uit het water en doe in een kom. Hak de resterende peterselie fijn en doe bij de vis. Voeg ook de cayennepeper, de helft van de ui, de helft van het paneermeel en het ei toe. Haal de sneetjes brood door de melk en knijp uit. Doe ook bij de vis en meng nu alles met je handen goed door elkaar tot je een compacte massa krijgt. Voeg eventueel nog wat extra paneermeel toe. Kruid met peper en zout.

  3. Vorm balletjes van het mengsel en haal door het paneermeel.

  4. Verwarm de olie en bak de balletjes goudbruin. Schep uit de pan.

  5. Bak in dezelfde pan de resterende geperste lookteentjes en de ui glazig. Voeg het blik tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg als laatste de basilicum toe. Serveer de balletjes met de tomatensaus.

  6. TIP: Je kan deze balletjes ook met andere vissoorten als koolvis of pangasius maken.