De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kabeljauwballetjes met tomatensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet250 g g
Peterselie Peterselie
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Eieren Ei1
Broden Brood2 sneetjes sneetje
Melk Melk100 ml ml
Paneermeel Paneermeel100 g g
Olijfolie Olijfolie4 el el
Gepelde tomaten Gepelde tomaten425 ml ml
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(gehakt)
12
Peper Peper
Zout Zout

Kabeljauwballetjes met tomatensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(4)

Bereiding

  1. Leg de kabeljauwfilets in een diepe pan. Doe er enkele takjes peterselie bij, de helft van de gepelde lookteentjes en het bouillonblokje. Kruid met flink wat peper. Giet er zoveel kokend water bij tot de vis net onder staat. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
  2. Haal de vis met een schuimspaan uit het water en doe in een kom. Hak de resterende peterselie fijn en doe bij de vis. Voeg ook de cayennepeper, de helft van de ui, de helft van het paneermeel en het ei toe. Haal de sneetjes brood door de melk en knijp uit. Doe ook bij de vis en meng nu alles met je handen goed door elkaar tot je een compacte massa krijgt. Voeg eventueel nog wat extra paneermeel toe. Kruid met peper en zout.
  3. Vorm balletjes van het mengsel en haal door het paneermeel.
  4. Verwarm de olie en bak de balletjes goudbruin. Schep uit de pan.
  5. Bak in dezelfde pan de resterende geperste lookteentjes en de ui glazig. Voeg het blik tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg als laatste de basilicum toe. Serveer de balletjes met de tomatensaus.

TIP: Je kan deze balletjes ook met andere vissoorten als koolvis of pangasius maken.