De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kabeljauwburgermet groentesalsa en zoete aardappelchips

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwburgers Kabeljauwburger4
Tijgerpistolets Tijgerpistolet4
komkommers Komkommer1
Rode paprika's Rode paprika1
Avocado's Avocado1
Limoenen Limoen
(sap)
1
Rode uien Rode ui1
Chilipepers Chilipeper1
Sjalotten Sjalot
(grof gehakt)
1
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Zoete aardappelen Zoete aardappel2
Pijnboompitten Pijnboompitten40 g g
Azijn Azijn2 el el
Mosterd Mosterd1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Zeezout Zeezout
Peper Peper
Zout Zout

Kabeljauwburger met groentesalsa en zoete aardappelchips

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(59)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zoete aardappelen en snij in dunne plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapierbeklede bakplaat zonder ze te overlappen. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel. Zet ze 20 minuten in de oven. Keerze halverwege om.
  2. Snij de komkommer, rode paprika en avocado in kleine blokjes. Snipper de rode ui en chilipeper fijn. Hak de koriander fijn.Meng de groenten met de avocado, rode ui, chilipeper en de helft van de koriander. Breng op smaak met het limoensap, peperen zout. Schenk er wat olijfolie bij. Zet de salsa koel.
  3. Doe voor de salsa verde de resterende koriander, peterselie, sjalot, pijnboompitten, azijn, mosterd en een scheutje olijfoliein een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Bak de burgers in olijfolie goudbruin en gaar.
  4. Snij de tijgerpistolets open en beleg met een visburger. Schep er een flinke eetlepel van de salsa op en werk af met een toefsalsa verde. Sluit de hamburgers en serveer met de resterende salsa en de zoete aardappelschips.