Kabeljauwburger met groentesalsa en zoete aardappelchips

Kabeljauwburger met groentesalsa en zoete aardappelchips
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zoete aardappelen en snij in dunne plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapierbeklede bakplaat zonder ze te overlappen. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel. Zet ze 20 minuten in de oven. Keerze halverwege om.

  2. Snij de komkommer, rode paprika en avocado in kleine blokjes. Snipper de rode ui en chilipeper fijn. Hak de koriander fijn.Meng de groenten met de avocado, rode ui, chilipeper en de helft van de koriander. Breng op smaak met het limoensap, peperen zout. Schenk er wat olijfolie bij. Zet de salsa koel.

  3. Doe voor de salsa verde de resterende koriander, peterselie, sjalot, pijnboompitten, azijn, mosterd en een scheutje olijfoliein een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Bak de burgers in olijfolie goudbruin en gaar.

  4. Snij de tijgerpistolets open en beleg met een visburger. Schep er een flinke eetlepel van de salsa op en werk af met een toefsalsa verde. Sluit de hamburgers en serveer met de resterende salsa en de zoete aardappelschips.