
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kabeljauwburgers Kabeljauwburger | 4 | ||
Tijgerpistolets Tijgerpistolet | 4 | ||
komkommers Komkommer | 1 | ||
Rode paprika's Rode paprika | 1 | ||
Avocado's Avocado | 1 | ||
Limoenen
Limoen (sap) | 1 | ||
Rode uien Rode ui | 1 | ||
Chilipepers Chilipeper | 1 | ||
Sjalotten
Sjalot (grof gehakt) | 1 | ||
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | ||
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | ||
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 2 | ||
Pijnboompitten Pijnboompitten | 40 g g | ||
Azijn Azijn | 2 el el | ||
Mosterd Mosterd | 1 tl tl | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Zeezout Zeezout | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKabeljauwburger met groentesalsa en zoete aardappelchips
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zoete aardappelen en snij in dunne plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapierbeklede bakplaat zonder ze te overlappen. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel. Zet ze 20 minuten in de oven. Keerze halverwege om.
- Snij de komkommer, rode paprika en avocado in kleine blokjes. Snipper de rode ui en chilipeper fijn. Hak de koriander fijn.Meng de groenten met de avocado, rode ui, chilipeper en de helft van de koriander. Breng op smaak met het limoensap, peperen zout. Schenk er wat olijfolie bij. Zet de salsa koel.
- Doe voor de salsa verde de resterende koriander, peterselie, sjalot, pijnboompitten, azijn, mosterd en een scheutje olijfoliein een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Bak de burgers in olijfolie goudbruin en gaar.
- Snij de tijgerpistolets open en beleg met een visburger. Schep er een flinke eetlepel van de salsa op en werk af met een toefsalsa verde. Sluit de hamburgers en serveer met de resterende salsa en de zoete aardappelschips.