De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kabeljauwpakketje met rauwe ham, spinazie en hazelnootboter

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet
(gehalveerd)
2
Rauwe ham Rauwe ham4 sneetjes sneetje
Pesto Pesto
(groene)
4 el el
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Bladspinazie Bladspinazie250 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Mascarpone Mascarpone4 el el
Hazelnoten Hazelnoot
(grof gehakt)
50 g g
Bruine suiker Bruine suiker1 tl tl
Citroensap Citroensap1 el el
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Kabeljauwpakketje met rauwe ham, spinazie en hazelnootboter

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(150)

Bereiding

  1. Fruit het sjalotje me de look in olijfolie glazig. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Roer er de mascarpone onder en kruid met peper en zout.
  2. Kruid de visfilets lichtjes met peper en zout en besmeer ze met een eetlepel pesto. Wikkel ze telkens in een plakje ham. Steek eventueel vast met een prikkeren bak ze in olijfolie goudbruin en gaar.
  3. Rooster ondertussen de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Voeg een klont boter en de suiker toe en breng zachtjes aan de kook. Breng opsmaak met het citroensap en peper en zout.
  4. Verdeel de spinazie over de borden, leg er telkens een kabeljauwpakketje op en druppel er de hazelnootboter over. Werk af met enkele basilicumblaadjes.