
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tomaten Tomaat | 250 g g | |
Aardappelen Aardappel | 300 g g | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 1 | |
Wortelen Wortel | 1 | |
Preistengels
Preistengel (klein formaat) | 1 | |
Vlees of vleesvervanger
Vlees of vleesvervanger (in kleine stukjes - bv. een restje gare kip, kalkoen, hesp,…) | 200 g g | |
Margarine Margarine | 20 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Uien Ui | 30 g g | |
Water Water | 1,25 l l | |
Light room Light room | 100 ml ml | |
Peper Peper | ||
Peterselie Peterselie | ||
Tijm Tijm |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaboutersoep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de ui en de groenten schoon en spoel ze goed in koud water. Schil de aardappelen en spoel deze ook in koud water.
- Snijd de groenten en de aardappelen in stukken van ca. 2 cm, de ui in stukken van ca. 0,5 cm groot.
- Laat de margarine goed heet worden in een kookpot en fruit de ui. Voeg de aardappelen en de groenten toe en laat even meestoven. Voeg de kruiden, de tomatenpuree en het water toe en breng alles aan de kook. Plaats het deksel op de kookpot en laat zachtjes gaar koken (ca. 20 minuten).
- Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Voeg de stukjes vlees(vervanger) toe. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken en kruid eventueel nog bij.
- Giet de soep in een diep bord en besprenkel deze met de room zodat je een rode soep met witte stippen krijgt.
Voedingswaardes per portie:
Energie: 244 kcal
Eiwitten: 14,8 g
Vetten: 9,9 g
Koolhydraten: 22,4 g
Recept ontwikkeld door Ellen Schutyser, docent opleiding voedings- en dieetkunde, in opdracht van VIVES, in het kader van Week van de diëtist.