Kaboutersoep

Kaboutersoep
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Maak de ui en de groenten schoon en spoel ze goed in koud water. Schil de aardappelen en spoel deze ook in koud water.

  2. Snijd de groenten en de aardappelen in stukken van ca. 2 cm, de ui in stukken van ca. 0,5 cm groot.

  3. Laat de margarine goed heet worden in een kookpot en fruit de ui. Voeg de aardappelen en de groenten toe en laat even meestoven. Voeg de kruiden, de tomatenpuree en het water toe en breng alles aan de kook. Plaats het deksel op de kookpot en laat zachtjes gaar koken (ca. 20 minuten).

  4. Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Voeg de stukjes vlees(vervanger) toe. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken en kruid eventueel nog bij.

  5. Giet de soep in een diep bord en besprenkel deze met de room zodat je een rode soep met witte stippen krijgt.

  6. Voedingswaardes per portie:

    Energie: 244 kcal

    Eiwitten: 14,8 g

    Vetten: 9,9 g

    Koolhydraten: 22,4 g

    Recept ontwikkeld door Ellen Schutyser, docent opleiding voedings- en dieetkunde, in opdracht van VIVES, in het kader van Week van de diëtist.