De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kalfsentrecote met sperziebonen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalfsentrecotes Kalfsentrecote4
Frieten Frieten400 g g
Runderbouillon Runderbouillon350 ml ml
Bruine Leffe Bruine Leffe2 dl dl
Kookroom Kookroom1 dl dl
Boter Boter50 g g
Sjalotten Sjalot1
Sausbinder Sausbinder

Voor de sperziebonen

Sperziebonen Sperziebonen400 g g
Sjalotten Sjalot1
Vinaigrette Vinaigrette2 dl dl
Zout Zout

Kalfsentrecote met sperziebonen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(2)

Bereiding

  1. Laat de boter schuimig worden in een braadpan en bak er de entrecotes in aan. Haal ze vervolgens uit de pan en houd ze warm.
  2. Reinig de sjalot en snijd in fijne reepjes. Bak ze aan in de braadpan en blus met het bier. Laat even inkoken en giet er de bouillon bij. Laat het geheel tot de helft inkoken en passeer door een fijne zeef. Werk af met de room en eventueel wat sausbinder.
  3. Reinig de sperziebonen en kook ze beetgaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Laat daarna meteen schrikken in ijswater om de mooie groene kleur te behouden. Laat uitlekken.
  4. Versnipper de sjalot en meng deze met de boontjes. Werk af met de vinaigrette.
  5. Bak de frieten goudbruin.
  6. Presenteer de entrecote met de saus. Schik er de sperzieboontjes bij.
  7. Serveer er de frieten bij.