Kalfsentrecote met sperziebonen

Kalfsentrecote met sperziebonen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Laat de boter schuimig worden in een braadpan en bak er de entrecotes in aan. Haal ze vervolgens uit de pan en houd ze warm.

  2. Reinig de sjalot en snijd in fijne reepjes. Bak ze aan in de braadpan en blus met het bier. Laat even inkoken en giet er de bouillon bij. Laat het geheel tot de helft inkoken en passeer door een fijne zeef. Werk af met de room en eventueel wat sausbinder.

  3. Reinig de sperziebonen en kook ze beetgaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Laat daarna meteen schrikken in ijswater om de mooie groene kleur te behouden. Laat uitlekken.

  4. Versnipper de sjalot en meng deze met de boontjes. Werk af met de vinaigrette.

  5. Bak de frieten goudbruin.

  6. Presenteer de entrecote met de saus. Schik er de sperzieboontjes bij.

  7. Serveer er de frieten bij.