
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kalkoenen Kalkoen | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie | 6 el el | ||
Boter Boter | 200 g g | ||
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 8 | ||
Suiker Suiker | |||
Cognacsaus Cognacsaus | 200 ml ml | ||
Veenbessensaus Veenbessensaus | 228 ml ml | ||
Aardappelkroketten
Aardappelkroket (om te serveren) | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKalkoen met witloof, veenbessen en cognacsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kruid de kalkoen aan binnen- en buitenkant met peper en zout. Leg in een braadslee en besprenkel met een scheutje olijfolie. Snij de boter in blokjes en verdeel bijna alle boter over de kalkoen. Schuif de kalkoen in de oven en bak 1,5 uur. Overgiet regelmatig met het braadvocht.
- Maak het witloof schoon en snij in de lengte in tweeën. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Leg er de rest van de boter op en bevochtig met een scheut water. Laat gaarstoven op een matig vuur.
- Warm de cognacsaus en veenbessen op. Frituur de aardappelkroketjes. Versnij de kalkoen en serveer met het gestoofde witloof, de cognacsaus, veenbessen en aardappelkroketjes.
TIP: Vul voor extra smaak je kalkoen eens op met 3 mandarijntjes (in 2 gesneden), een grof versneden ui en een kruidentuiltje van tijm en laurier. Kruid af met voldoende peper en zout en bind de kalkoen dicht met keukentouw.
ONZE WIJNTIP: Château Naujan Lapereyre Bordeaux, 2014