De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kalkoen met witloof, veenbessen en cognacsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenen Kalkoen1
Olijfolie Olijfolie6 el el
Boter Boter200 g g
Stronkjes witloof Stronkje witloof8
Suiker Suiker
Cognacsaus Cognacsaus200 ml ml
Veenbessensaus Veenbessensaus228 ml ml
Aardappelkroketten Aardappelkroket
(om te serveren)
Peper Peper
Zout Zout

Kalkoen met witloof, veenbessen en cognacsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

3:00 u.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid de kalkoen aan binnen- en buitenkant met peper en zout. Leg in een braadslee en besprenkel met een scheutje olijfolie. Snij de boter in blokjes en verdeel bijna alle boter over de kalkoen. Schuif de kalkoen in de oven en bak 1,5 uur. Overgiet regelmatig met het braadvocht.
  3. Maak het witloof schoon en snij in de lengte in tweeën. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Leg er de rest van de boter op en bevochtig met een scheut water. Laat gaarstoven op een matig vuur.
  4. Warm de cognacsaus en veenbessen op. Frituur de aardappelkroketjes. Versnij de kalkoen en serveer met het gestoofde witloof, de cognacsaus, veenbessen en aardappelkroketjes.

TIP: Vul voor extra smaak je kalkoen eens op met 3 mandarijntjes (in 2 gesneden), een grof versneden ui en een kruidentuiltje van tijm en laurier. Kruid af met voldoende peper en zout en bind de kalkoen dicht met keukentouw.

ONZE WIJNTIP: Château Naujan Lapereyre Bordeaux, 2014