
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kalkoenbouten Kalkoenbout | 4 | ||
Zeezout Zeezout | |||
Zwarte peper Zwarte peper | |||
Boter Boter | 80 g g | ||
Citroenen Citroen | 1 | ||
Bollen knoflook Bol knoflook | 1 | ||
Tijm Tijm | takjes takje | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de couscous
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 4 - 5 el el | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Stengels selder
Stengel selder (witte) | 2 | ||
Venkels
Venkel (fijngesneden) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (fijngesneden) | 2 | ||
Citroenen
Citroen (zeste en sap ) | 1 | ||
Couscous Couscous | 200 g g | ||
Platte peterselie
Platte peterselie (gesneden) | 1 bosjes bosje | ||
Bieslook
Bieslook (gesneden (indien gewenst)) | 1 bosjes bosje | ||
Walnoten
Walnoten (licht geroosterd en grof gehakt) | 75 g g | ||
Granaatappels
Granaatappel (pitten) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKalkoenbout uit de oven met walnoot-granaatappelcouscous
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Smeer de kalkoenbouten in met grof zeezout en peper.
- Kleur het vlees in een hete pan met wat boter.
- Leg de bouten in een ovenschotel, besprenkel ze met citroensap en leg de citroen en de knoflook (in de schil) erbij.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ongeveer 60 minuten.
- Bevochtig het vlees regelmatig met de braadjus.
- Leg op het einde nog enkele takjes tijm bij de poten.
Bereiding couscous:
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, bleekselderij, venkel en knoflook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Doe dit tot de groente zacht is maar nog steeds wel een bite heeft. Haal van het vuur en voeg de citroenrasp toe.
- Kook de couscous in ruim gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met het de inhoud van de vorige pan en laat afkoelen.
- Meng de couscous met het citroensap, de kruiden, walnoten, granaatappelpitten, veel zout en peper.