
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter Boter | 100 g g | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 8 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | ||
Eieren Ei | 3 | ||
Suiker Suiker | 100 g g | ||
Zure room Zure room | 30 g g | ||
Citroensap Citroensap | 1 el el |
Voor de hondenmuffins
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 200 ml ml | ||
Suiker Suiker | 1 tl tl | ||
Ronde chocoladekoekjes Ronde chocoladekoekjes | |||
Gekleurde chocoladesnoepjes Gekleurde chocoladesnoepjes |
Voor de kattenmuffins
Witte chocolade Witte chocolade | 200 g g | ||
Pure chocolade Pure chocolade | 80 g g | ||
Amandelnoten Amandelnoot | |||
Gekleurde chocoladesnoepjes Gekleurde chocoladesnoepjes |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKatten- en hondenmuffins
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breek de boter in stukken in een kom en voeg de suiker en de bloem toe. Kneed tot een zanderig mengsel. Voeg de zure room, vanillesuiker, citroensap en eieren toe. Roer met een garde stevig door.
- Vul cupcakevormpjes met het deeg en zet 25 à 30 minuten in de oven. Laat de muffins afkoelen.
- Voor de hondenmuffins:Klop de room met de suiker op. Smeer een laagje room over de helft van de muffins. Leg een rond koekje in het midden van de muffins en leg er daarboven drie chocoladesnoepjes rondom. Zo heb je een pootafdruk.
- Voor de kattenmuffins:Smelt voor de kattenmuffins de chocolade au bain marie. Dip de muffins met de bovenkant in de witte chocolade en laat opstijven. Steek twee amandelen bovenaan de muffins. Dit zijn de oortjes. Maak met twee gekleurde chocoladesnoepjes de oogjes. Dip met een fijn penseeltje in de donkere chocolade en teken voorzichtig een kattengezichtje op de muffins.