
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 tl tl | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 2 tl tl | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | ||
Water Water | 100 ml ml | ||
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 520 g g | ||
Suiker Suiker | 1 el el | ||
Gehakt
Gehakt (rundergehakt) | 800 g g | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKefta-tajine met tomatensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm een scheutje olijfolie in een tajine (of stoofpot) en stoof de ui en knolfook samen met de specerijen 3 minuten aan.
- Los het bouillonblokje op in heet water en voeg samen met de tomatenblokjes en suiker toe aan de tajine. Laat 10 minuten pruttelen.
- Kruid ondertussen het rundergehakt royaal met peper en zout en draai er balletjes zo groot als een walnoot van.
- Leg de balletjes voorzichtig in de tomatensaus. Breek het ei over de saus. Zet het deksel op de tajine en laat een half uurtje prutellen op een zacht vuur, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.