Keftedes met aardappelen en Grieks slaatje

Keftedes met aardappelen en Grieks slaatje
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:30 u

Voorbereiding

  1. Snipper de ui. Meng het gehakt, de eieren, het paneermeel en de ui in een kom. Breng op smaak met de peterselie, verse munt en zout. Kneed het geheel goed en maak er gehaktballen van.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in vier stukken. Bak ze in een pan met de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, rundbouillonblokjes en het water toe en laat koken op een zacht vuurtje.

  3. Verwarm de oven voor. Schep de tomatensaus in een ovenschaal met daarin de aardappelen en de keftedes. Laat ca. 60 minuten garen in de oven op 250 °C. Draai de gehaktballen na een half uur om.

  4. Snijd ondertussen de paprika en tomaten in grove stukken voor het Griekse slaatje. Schil de komkommer en snijd hem in plakjes. Snijd de ui in ringen. Meng alle groenten in een slakom en breng ze op smaak met olijfolie, azijn en zout. Meng goed en schik de feta op de groenten. Breng op smaak met de oregano en garneer met de olijven.

  5. Schik de keftedes met de tomatensaus en de aardappelen op de borden en serveer met het slaatje.