De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Keftedes met aardappelen en Grieks slaatje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsgehakt Lamsgehakt1 kg kg
Eieren Ei2
Paneermeel Paneermeel120 g g
Uien Ui1
Olijfolie Olijfolie125 ml ml
Aardappelen Aardappel800 g g
Tomatenblokjes Tomatenblokjes850 ml ml
Peterselie Peterselie2 el el
Runderbouillon Runderbouillon2 blokjes blokje
Water Water150 ml ml
Munt Munt

Voor de salade

Tomaten Tomaat3
komkommers Komkommer1
Rode uien Rode ui1
Paprika's Paprika1
Gemengde sla Gemengde sla200 g g
Groene olijven Groene olijf
(ontpit)
Olijfolie Olijfolie5 el el
Feta Feta200 g g
Azijn Azijn
Gedroogde oregano Gedroogde oregano
Zout Zout

Keftedes met aardappelen en Grieks slaatje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:30 u.
(7)

Bereiding

  1. Snipper de ui. Meng het gehakt, de eieren, het paneermeel en de ui in een kom. Breng op smaak met de peterselie, verse munt en zout. Kneed het geheel goed en maak er gehaktballen van.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in vier stukken. Bak ze in een pan met de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, rundbouillonblokjes en het water toe en laat koken op een zacht vuurtje.
  3. Verwarm de oven voor. Schep de tomatensaus in een ovenschaal met daarin de aardappelen en de keftedes. Laat ca. 60 minuten garen in de oven op 250 °C. Draai de gehaktballen na een half uur om.
  4. Snijd ondertussen de paprika en tomaten in grove stukken voor het Griekse slaatje. Schil de komkommer en snijd hem in plakjes. Snijd de ui in ringen. Meng alle groenten in een slakom en breng ze op smaak met olijfolie, azijn en zout. Meng goed en schik de feta op de groenten. Breng op smaak met de oregano en garneer met de olijven.
  5. Schik de keftedes met de tomatensaus en de aardappelen op de borden en serveer met het slaatje.