
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsgehakt Lamsgehakt | 1 kg kg | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Paneermeel Paneermeel | 120 g g | ||
Uien Ui | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie | 125 ml ml | ||
Aardappelen Aardappel | 800 g g | ||
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 850 ml ml | ||
Peterselie Peterselie | 2 el el | ||
Runderbouillon Runderbouillon | 2 blokjes blokje | ||
Water Water | 150 ml ml | ||
Munt Munt |
Voor de salade
Tomaten Tomaat | 3 | ||
komkommers Komkommer | 1 | ||
Rode uien Rode ui | 1 | ||
Paprika's Paprika | 1 | ||
Gemengde sla Gemengde sla | 200 g g | ||
Groene olijven
Groene olijf (ontpit) | |||
Olijfolie Olijfolie | 5 el el | ||
Feta Feta | 200 g g | ||
Azijn Azijn | |||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKeftedes met aardappelen en Grieks slaatje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de ui. Meng het gehakt, de eieren, het paneermeel en de ui in een kom. Breng op smaak met de peterselie, verse munt en zout. Kneed het geheel goed en maak er gehaktballen van.
- Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in vier stukken. Bak ze in een pan met de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, rundbouillonblokjes en het water toe en laat koken op een zacht vuurtje.
- Verwarm de oven voor. Schep de tomatensaus in een ovenschaal met daarin de aardappelen en de keftedes. Laat ca. 60 minuten garen in de oven op 250 °C. Draai de gehaktballen na een half uur om.
- Snijd ondertussen de paprika en tomaten in grove stukken voor het Griekse slaatje. Schil de komkommer en snijd hem in plakjes. Snijd de ui in ringen. Meng alle groenten in een slakom en breng ze op smaak met olijfolie, azijn en zout. Meng goed en schik de feta op de groenten. Breng op smaak met de oregano en garneer met de olijven.
- Schik de keftedes met de tomatensaus en de aardappelen op de borden en serveer met het slaatje.