Kerst groente-ovenschotel

Kerst groente-ovenschotel
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen, pastinaak en rapen en snij in blokjes. Kook de groenten 8 minuten in gezouten water.

    2. Snipper de rode ui en bak glazig in boter. Snij de champignons in partjes en bak ze even mee. Voeg de bloem toe en roerbak 2 minuten. Giet er de bouillon bij en roer tot de saus begint in te dikken.

    3. Doe de gekookte groenten, samen met de veenbessen bij de champignons en roer er de gedroogde tijm onder. Schep alles in een vierkante ovenschaal. Rol het deeg uit en snij het even groot als het oppervlak van de ovenschaal. Steek er enkele sterren uit en leg de sterren op een andere plaats op het bladerdeeg. Leg de lap bladerdeeg nu bovenop de groenten. Duw de randen een beetje naar binnen. Klop het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Zet de schaal 30 minuten in de oven.