De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kerst groente-ovenschotel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rode uien Rode ui1
Champignons Champignons200 g g
Wortelen Wortel200 g g
Pastinaken Pastinaak200 g g
Rapen Raap200 g g
Veenbessen Veenbessen70 g g
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Groentebouillon Groentebouillon250 ml ml
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Tijm Tijm1 el el
Eieren Ei1
Boter Boter2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Kerst groente-ovenschotel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(68)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen, pastinaak en rapen en snij in blokjes. Kook de groenten 8 minuten in gezouten water.

2. Snipper de rode ui en bak glazig in boter. Snij de champignons in partjes en bak ze even mee. Voeg de bloem toe en roerbak 2 minuten. Giet er de bouillon bij en roer tot de saus begint in te dikken.

3. Doe de gekookte groenten, samen met de veenbessen bij de champignons en roer er de gedroogde tijm onder. Schep alles in een vierkante ovenschaal. Rol het deeg uit en snij het even groot als het oppervlak van de ovenschaal. Steek er enkele sterren uit en leg de sterren op een andere plaats op het bladerdeeg. Leg de lap bladerdeeg nu bovenop de groenten. Duw de randen een beetje naar binnen. Klop het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Zet de schaal 30 minuten in de oven.