
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de balletjes
Gehakt
Gehakt (varkens/kalf) | 1 kg kg | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Eieren Ei | 2 | |
Paneermeel Paneermeel | 100 g g | |
Gedroogde veenbessen Gedroogde veenbessen | 80 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Boter Boter | 20 g g | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur | 250 g g | |
Chilisaus Chilisaus | 150 ml ml | |
Citroensap Citroensap | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKerstballetjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Week de veenbessen 10 minuten in warm water.
- Meng alle ingrediënten voor de balletjes en voeg de geweekte veenbessen toe. Kneed alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.
- Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt.
- Verhit de olie met de boter en bak de balletjes goudbruin.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in de pan. Schep er de balletjes bij en laat 5 minuten sudderen.
TIP: Serveer de balletjes als snack of als hoofdgerecht met puree.