De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kerstballetjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de balletjes

Gehakt Gehakt
(varkens/kalf)
1 kg kg
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Eieren Ei2
Paneermeel Paneermeel100 g g
Gedroogde veenbessen Gedroogde veenbessen80 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Boter Boter20 g g
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur250 g g
Chilisaus Chilisaus150 ml ml
Citroensap Citroensap2 el el

Kerstballetjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(2)

Bereiding

  1. Week de veenbessen 10 minuten in warm water.
  2. Meng alle ingrediënten voor de balletjes en voeg de geweekte veenbessen toe. Kneed alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  3. Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt.
  4. Verhit de olie met de boter en bak de balletjes goudbruin.
  5. Meng alle ingrediënten voor de saus in de pan. Schep er de balletjes bij en laat 5 minuten sudderen.

TIP: Serveer de balletjes als snack of als hoofdgerecht met puree.