
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kerstvinkjes Kerstvinkje | 4 | ||
Olijfolie Olijfolie | 5 cl cl | ||
Bearnaisesaus Bearnaisesaus | 350 ml ml | ||
Frieten Frieten | 800 g g |
Voor de stoof
Sjalotten Sjalot | 2 | ||
Courgettes Courgette | 1 | ||
Aubergines Aubergine | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | ||
Tomaten Tomaat | 2 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKerstvinkje met groentestoof en bearnaise
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C en de friteuse op 180 °C.
- Schik de kerstvinkjes, besprenkeld met wat olijfolie in een ovenschaal en bak gedurende 8 minuten in de oven.
- Voor de stoof:Reinig de groenten en versnijd ze in blokjes. Fruit de sjalotten in olijfolie en voeg de aubergine en courgette eraan toe. Stoof gaar en werk af met de tomatenblokjes. Warm deze kort mee zodat ze hun structuur houden. Werk af met peper en zout naar believen.
- Verwarm de bearnaise ‘au bain marie’ of serveer koud.
- Bak de frietjes goudgeel.
- Schik de groentestoof met de versneden kerstvink erop.
- Presenteer er de bearnaise en frietjes bij.