
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Spruitjes
Spruitjes (schoongemaakt) | 700 g g | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Krielaardappelen
Krielaardappel (gehalveerd) | 500 g g | |
Worsten
Worst (in plakjes) | 225 g g | |
Tapenade naar keuze
Tapenade naar keuze (van zongedroogde tomaten) | 4 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de kids:
Roomkaas Roomkaas | 150 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKidsproof spruitjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de spruitjes en krieltjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak de sjalot met de look glazig. Voeg de spruiten en de krieltjes toe en roerbak 5 minuten.
- Bak de plakjes worst goudbruin in olijfolie.
- Ouders: Schep de tapenade onder de krielaardappelen en spruitjes. Schep er de worst onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en serveer meteen.
- Kids: pureer de krieltjes en de spruiten met de roomkaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep er de gebakken worst onder. Serveer meteen.