Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Wortelen
Wortel (geschild en in blokjes) | 4 | |
Knolselders
Knolselder (geschild en in blokjes) | 1 | |
Uien
Ui (fijngensipperd) | 1 | |
Groentebouillon Groentebouillon | 2 l l | |
Currypoeder Currypoeder | 1 el el | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de ouders:
Zure room Zure room | 4 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper |
Voor de kids:
Broden
Brood (in blokjes) | 2 sneetjes sneetje | |
Boter Boter | ||
Kookroom Kookroom | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKidsproof wortel-knolseldersoep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg de curry toe en bak even mee. Doe er de knolselder en wortelblokjes bij en schep om. Laat 5 minuten stoven.
- Giet de bouillon bij de groenten, breng aan de kook en laat op een zacht vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Mix de soep glad, proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Ouders: Verdeel de soep over 4 kommen, schep er een lepel zure room op, bestrooi met wat cayennepeper en werk af met de peterselie.
- Kids: Bak het brood goudbruin in hete boter. Schep de soep in 4 kommen, verdeel er de croutons over en werk af met de room en de peterselie.