Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Veldsla Veldsla | 80 g g | |
Sjalotten
Sjalot (in dunne ringen) | 1 | |
Sperziebonen Sperziebonen | 400 g g | |
Aubergines Aubergine | 1 | |
Chilipepers
Chilipeper (in dunne ringen) | 1 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 1 el el | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Kikkererwten Kikkererwten | 400 g g | |
Linzen Linzen | 400 g g | |
Chilipiment Chilipiment | 1 tl tl | |
Zalmfilets
Zalmfilet (gemarineerd) | 300 g g | |
Grissini Grissini | 8 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de dressing:
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 150 ml ml | |
Dille
Dille (fijngehakt) | 2 el el | |
Honing Honing | 1 tl tl | |
Citroenen
Citroen (sap en geraspte schil ) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKikkererwten-linzensalade met zalm en yoghurtdressing
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout. Zet koel. Snij de aubergine in blokjes. Kruid met het chilipiment en bak ze beetgaar in wat olijfolie.
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Blancheer ze beetgaar in licht gezouten water. Spoel de kikkererwten en linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Meng ze in een grote schaal met de sjalot, chilipeper, aubergine, boontjes, veldsla en de helft van de dressing.
- Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze gaar op de barbecue of in de grillpan. Verdeel de zalm in stukken over de salade, werk af met de lente-ui en de peterselie. Serveer er de resterende dressing en de broodstengels bij.