De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kikkererwten-linzensalade met zalm en yoghurtdressing_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Veldsla Veldsla80 g g
Sjalotten Sjalot
(in dunne ringen)
1
Sperziebonen Sperziebonen400 g g
Aubergines Aubergine1
Chilipepers Chilipeper
(in dunne ringen)
1
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 el el
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Kikkererwten Kikkererwten400 g g
Linzen Linzen400 g g
Chilipiment Chilipiment1 tl tl
Zalmfilets Zalmfilet
(gemarineerd)
300 g g
Grissini Grissini8
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de dressing:

Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze150 ml ml
Dille Dille
(fijngehakt)
2 el el
Honing Honing1 tl tl
Citroenen Citroen
(sap en geraspte schil )
1

Kikkererwten-linzensalade met zalm en yoghurtdressing

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(9)

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout. Zet koel. Snij de aubergine in blokjes. Kruid met het chilipiment en bak ze beetgaar in wat olijfolie.
  • Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Blancheer ze beetgaar in licht gezouten water. Spoel de kikkererwten en linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Meng ze in een grote schaal met de sjalot, chilipeper, aubergine, boontjes, veldsla en de helft van de dressing.
  • Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze gaar op de barbecue of in de grillpan. Verdeel de zalm in stukken over de salade, werk af met de lente-ui en de peterselie. Serveer er de resterende dressing en de broodstengels bij.