Kikkererwten-linzensalade met zalm en yoghurtdressing

Kikkererwten-linzensalade met zalm en yoghurtdressing
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

    Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout. Zet koel. Snij de aubergine in blokjes. Kruid met het chilipiment en bak ze beetgaar in wat olijfolie.

    Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Blancheer ze beetgaar in licht gezouten water. Spoel de kikkererwten en linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Meng ze in een grote schaal met de sjalot, chilipeper, aubergine, boontjes, veldsla en de helft van de dressing.

    Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze gaar op de barbecue of in de grillpan. Verdeel de zalm in stukken over de salade, werk af met de lente-ui en de peterselie. Serveer er de resterende dressing en de broodstengels bij.