De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kip-curry

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipfilets à la minute Kipfilet à la minute500 g g
Rijst Rijst200 g g
Kookroom Kookroom250 ml ml
Currypoeder Currypoeder
Ananassen Ananas0,5
Uien Ui1
Boter Boter

Kip-curry

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(6)

Bereiding

  1. Schil de halve ananas, snijd een deel in kleine blokjes voor de afwerking en de rest in grotere stukken voor de saus.
  2. Snijd de ui in stukken. Bak de ui glazig in een klontje boter, voeg de ananas toe en laat even bakken. Voeg er één eetlepel currypoeder aan toe en bevochtig met een scheutje water. Laat alles even koken. Voeg de room toe, laat nog even opkoken en mix alles fijn in de blender. Warm het opnieuw op en kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Kook de rijstbuiltjes in gezouten water gaar.
  4. Kruid de kippenlapjes met peper en zout en bak ze in een klontje boter op een hoog vuur. Serveer met de rijst, currysaus en blokjes ananas.