De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kip in een romige champignonsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipfilets Kipfilet
(gehalveerd)
2
Olijfolie Olijfolie
Champignons Champignons
(in schijfjes)
250 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
3
Water Water250 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon0,5 blokjes blokje
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)125 ml ml
Roomkaas Roomkaas3 el el
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Kip in een romige champignonsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(51)

Bereiding

  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan.
  2. Bak nu in dezelfde pan de champignons met de look beetgaar. Schep uit de pan.
  3. Giet het water, het bouillonblokje en de room in de pan. Doe er de roomkaas bij en kruid met peper en zout. Breng al roerend aan de kook. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
  4. Doe er de champignons en de kip terug bij en garneer met de peterselie.

TIP: Lekker met puree of rijst.