
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 250 g g | ||
Tomaten
Tomaat (halfgedroogde) | 200 g g | ||
Kipfilets Kipfilet | 500 g g | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 200 ml ml | ||
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | ||
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspte) | 60 g g | ||
Oregano Oregano | 2 tl tl | ||
Rijst Rijst | 200 g g | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKip in romige spinazie-parmezaansaus en rijst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Kruid de kipfilets met 1 theelepel oregano, peper en zout en bak ze rondom bruin in wat boter. Schep uit de pan.
2. Doe opnieuw boter in de pan en bak de ui met de geperste look en de resterende oregano glazig. Voeg de tomaatjes toe en roerbak 2 minuten verder. Giet er de room en de bouillon bij en breng op een zacht vuur aan de kook. Roer er de kaas onder en laat rustig smelten. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
3. Voeg de spinazie toe aan de saus en laat slinken. Leg er de kipfilets terug in en laat verder garen gedurende 10 minuten. Serveer met de rijst.