De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kip op z'n oriëntaals

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipministeaks Kipministeak4
Wokgroenten Wokgroenten
( Chinese)
500 g g
Thaise rijst Thaise rijst200 g g
scampi's scampi16
Gevogeltefond Gevogeltefond350 ml ml
Currypoeder Currypoeder1 g g
Limoenen Limoen1
Kookroom Kookroom1 dl dl
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Koriander Koriander
Peper Peper
Zout Zout

Kip op z'n oriëntaals

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(4)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water.
  2. Warm de gevogeltefond samen met de gehalveerde en uitgeperste limoen en het currypoeder tot aan het kookpunt. Gaar daarin de kipministeaks gedurende 4 à 5 minuten, maar laat niet koken. Verwijder de kip en werk het kookjus af met de room. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  3. Pel de scampi’s en bak kort aan in een wokpan met olijfolie. Haal ze uit de pan en wok nu de wokmix beetgaar. Werk af met de Thaise rijst. Breng op smaak.
  4. Presenteer de rijst en wokgroenten. Schik daarbij de kipministeaks en telkens 4 scampi’s per persoon.
  5. Werk af met de bouillon, zeste van limoen en korianderblaadjes.