
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kipministeaks Kipministeak | 4 | ||
Wokgroenten
Wokgroenten ( Chinese) | 500 g g | ||
Thaise rijst Thaise rijst | 200 g g | ||
scampi's scampi | 16 | ||
Gevogeltefond Gevogeltefond | 350 ml ml | ||
Currypoeder Currypoeder | 1 g g | ||
Limoenen Limoen | 1 | ||
Kookroom Kookroom | 1 dl dl | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | ||
Koriander Koriander | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKip op z'n oriëntaals
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water.
- Warm de gevogeltefond samen met de gehalveerde en uitgeperste limoen en het currypoeder tot aan het kookpunt. Gaar daarin de kipministeaks gedurende 4 à 5 minuten, maar laat niet koken. Verwijder de kip en werk het kookjus af met de room. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Pel de scampi’s en bak kort aan in een wokpan met olijfolie. Haal ze uit de pan en wok nu de wokmix beetgaar. Werk af met de Thaise rijst. Breng op smaak.
- Presenteer de rijst en wokgroenten. Schik daarbij de kipministeaks en telkens 4 scampi’s per persoon.
- Werk af met de bouillon, zeste van limoen en korianderblaadjes.