Kip op z'n oriëntaals

Kip op z'n oriëntaals
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water.

  2. Warm de gevogeltefond samen met de gehalveerde en uitgeperste limoen en het currypoeder tot aan het kookpunt. Gaar daarin de kipministeaks gedurende 4 à 5 minuten, maar laat niet koken. Verwijder de kip en werk het kookjus af met de room. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  3. Pel de scampi’s en bak kort aan in een wokpan met olijfolie. Haal ze uit de pan en wok nu de wokmix beetgaar. Werk af met de Thaise rijst. Breng op smaak.

  4. Presenteer de rijst en wokgroenten. Schik daarbij de kipministeaks en telkens 4 scampi’s per persoon.

  5. Werk af met de bouillon, zeste van limoen en korianderblaadjes.