De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kip piccata en spinazie-couscous met granaatappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de couscous

Couscous Couscous300 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon300 ml ml
Bladspinazie Bladspinazie100 g g
Granaatappels Granaatappel1
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor de kip piccata

Kipfilets Kipfilet400 g g
Citroenen Citroen1
Kappertjes Kappertjes2 el el
Platte peterselie Platte peterselie15 g g
Tarwebloem Tarwebloem
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Kip piccata en spinazie-couscous met granaatappel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(8)

Bereiding

Voor de couscous:

  1. Meet de couscous af, giet in een grote kom en voeg de kokende bouillon toe. Kruid met peper en zout en sluit de kom goed af met doorzichtige huishoudfolie of een bord. Laat 10 minuten wellen.
  2. Was de spinazie en zwier goed droog. Snij de granaatappel doormidden en klop er met een houten lepel, boven een grote kom, de pitjes uit. Zet de pitjes onder water. De bovendrijvende witte stukjes haal je er gemakkelijk uit. Giet het water af en laat de pitjes uitlekken.
  3. Versnipper de ui en plet het teentje knoflook. Verwarm een klontje boter in kookpot op een middelhoog vuur. Stoof de ui 2 minuten aan en voeg dan de knoflook toe. Stoof 1 minuut verder en voeg de spinazie toe aan de pan. Roerbak 2-3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg een klontje boter toe aan de couscous en maak met een vork los. Voeg de spinazie en de granaatappelpitjes toe en meng goed dooreen.

Voor de kip piccata:

  1. Snij de kipfilets doormidden. Leg ze tussen een vel bakpapier en klop met een vleeshamer of deegrol plat tot ongeveer 5mm dikte. Kruid met peper en zout en wentel ze vervolgens door de bloem.
  2. Verhit een klontje boter in een antikleefpan op een middelhoog vuur en bak de kip, in porties, in enkele minuten rondom rond bruin.
  3. Was ondertussen de citroen grondig en snij in plakjes. Hak de platte peterselie grof. Haal de kip uit de pan, houd warm en voeg een nieuw klontje boter toe. Leg de citroenschijfjes in de pan en voeg de kappertjes toe. Laat 2 minuten opwarmen, kruid met peper en zout en werk af met de platte peterselie. Schenk de saus over de kip en dien op de met couscoussalade.