
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de couscous
Couscous Couscous | 300 g g | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 300 ml ml | |
Bladspinazie Bladspinazie | 100 g g | |
Granaatappels Granaatappel | 1 | |
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de kip piccata
Kipfilets Kipfilet | 400 g g | |
Citroenen Citroen | 1 | |
Kappertjes Kappertjes | 2 el el | |
Platte peterselie Platte peterselie | 15 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKip piccata en spinazie-couscous met granaatappel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de couscous:
- Meet de couscous af, giet in een grote kom en voeg de kokende bouillon toe. Kruid met peper en zout en sluit de kom goed af met doorzichtige huishoudfolie of een bord. Laat 10 minuten wellen.
- Was de spinazie en zwier goed droog. Snij de granaatappel doormidden en klop er met een houten lepel, boven een grote kom, de pitjes uit. Zet de pitjes onder water. De bovendrijvende witte stukjes haal je er gemakkelijk uit. Giet het water af en laat de pitjes uitlekken.
- Versnipper de ui en plet het teentje knoflook. Verwarm een klontje boter in kookpot op een middelhoog vuur. Stoof de ui 2 minuten aan en voeg dan de knoflook toe. Stoof 1 minuut verder en voeg de spinazie toe aan de pan. Roerbak 2-3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg een klontje boter toe aan de couscous en maak met een vork los. Voeg de spinazie en de granaatappelpitjes toe en meng goed dooreen.
Voor de kip piccata:
- Snij de kipfilets doormidden. Leg ze tussen een vel bakpapier en klop met een vleeshamer of deegrol plat tot ongeveer 5mm dikte. Kruid met peper en zout en wentel ze vervolgens door de bloem.
- Verhit een klontje boter in een antikleefpan op een middelhoog vuur en bak de kip, in porties, in enkele minuten rondom rond bruin.
- Was ondertussen de citroen grondig en snij in plakjes. Hak de platte peterselie grof. Haal de kip uit de pan, houd warm en voeg een nieuw klontje boter toe. Leg de citroenschijfjes in de pan en voeg de kappertjes toe. Laat 2 minuten opwarmen, kruid met peper en zout en werk af met de platte peterselie. Schenk de saus over de kip en dien op de met couscoussalade.