Kip uit het vuistje

Kip uit het vuistje
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. De dag ervoor: Doe de kip in een kom. Meng de yoghurt met de look, oregano, paprikapoeder en citroensap en kruid met peper en zout. Schep de marinade over de kip en dek af met folie. Zet een nacht in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 150°C.

  3. Meng de bloem met de kaas en het paneermeel en kruid met peper en zout. Haal de nog vochtige kip door dit bloembeslag.

  4. Verwarm de plantaardige olie in een diepe pan. Bak de kip in porties tot de korst mooi goudgeel is. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de kip in een ovenschaal en zet nog een half uur in de oven.

  5. Meng alle ingrediënten voor de dip en serveer, samen met wat citroenpartjes, bij de kip.