De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kip uit het vuistje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

kippenonderbouten kippenonderbout600 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Tarwebloem Tarwebloem200 g g
Paneermeel Paneermeel2 el el
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler2 el el
Maïsolie Maïsolie200 ml ml
Citroenen Citroen
(uitgeperst)
1
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze250 ml ml
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Peper Peper
Zout Zout

Voor de dip

Citroensap Citroensap1 el el
Munt Munt
(gehakt)
1 el el

Kip uit het vuistje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(0)

Bereiding

  1. De dag ervoor: Doe de kip in een kom. Meng de yoghurt met de look, oregano, paprikapoeder en citroensap en kruid met peper en zout. Schep de marinade over de kip en dek af met folie. Zet een nacht in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C.
  3. Meng de bloem met de kaas en het paneermeel en kruid met peper en zout. Haal de nog vochtige kip door dit bloembeslag.
  4. Verwarm de plantaardige olie in een diepe pan. Bak de kip in porties tot de korst mooi goudgeel is. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de kip in een ovenschaal en zet nog een half uur in de oven.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dip en serveer, samen met wat citroenpartjes, bij de kip.