
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
kippenonderbouten kippenonderbout | 600 g g | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 2 el el | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 2 el el | |
Maïsolie Maïsolie | 200 ml ml | |
Citroenen
Citroen (uitgeperst) | 1 | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 250 ml ml | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de dip
Citroensap Citroensap | 1 el el | |
Munt
Munt (gehakt) | 1 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKip uit het vuistje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- De dag ervoor: Doe de kip in een kom. Meng de yoghurt met de look, oregano, paprikapoeder en citroensap en kruid met peper en zout. Schep de marinade over de kip en dek af met folie. Zet een nacht in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng de bloem met de kaas en het paneermeel en kruid met peper en zout. Haal de nog vochtige kip door dit bloembeslag.
- Verwarm de plantaardige olie in een diepe pan. Bak de kip in porties tot de korst mooi goudgeel is. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de kip in een ovenschaal en zet nog een half uur in de oven.
- Meng alle ingrediënten voor de dip en serveer, samen met wat citroenpartjes, bij de kip.