Kippenbrochettes met Provençaalse saus en krieltjes

Kippenbrochettes met Provençaalse saus en krieltjes
MoeilijkheidGemiddeld
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn.

  2. Was en snij de paprika en courgette in blokjes. Rasp de wortels en snij ook in fijne stukjes.

  3. Kook ondertussen de krieltjes gaar.

  4. Fruit de ui en knoflook glazig in een klontje boter. Voeg daarna de groenten toe en laat meestoven.

  5. Kruid alles met peper, zout, oregano en basilicum.

  6. Voeg de tomatenblokjes toe.

  7. Laat het geheel op een laag vuur stoven tot wanneer de groenten beetgaar zijn.

  8. Steek de blokjes kipfilet op de spiesjes. Kruid de brochettes met peper, zout en kippenkruiden. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en bak de brochettes. Zorg ervoor dat de kip gaar is, maar sappig blijft.

  9. Serveer de kipbrochettes met krieltjes en de Provençaalse saus.