
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kipfilets
Kipfilet (blokjes) | 600 g g | |
Krielaardappelen Krielaardappel | 600 g g | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 700 g g | |
Rode paprika's Rode paprika | 1 | |
Courgettes Courgette | 1 | |
Wortelen Wortel | 60 g g | |
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Kippenkruiden Kippenkruiden | ||
Basilicum Basilicum | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKippenbrochettes met Provençaalse saus en krieltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Was en snij de paprika en courgette in blokjes. Rasp de wortels en snij ook in fijne stukjes.
- Kook ondertussen de krieltjes gaar.
- Fruit de ui en knoflook glazig in een klontje boter. Voeg daarna de groenten toe en laat meestoven.
- Kruid alles met peper, zout, oregano en basilicum.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Laat het geheel op een laag vuur stoven tot wanneer de groenten beetgaar zijn.
- Steek de blokjes kipfilet op de spiesjes. Kruid de brochettes met peper, zout en kippenkruiden. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en bak de brochettes. Zorg ervoor dat de kip gaar is, maar sappig blijft.
- Serveer de kipbrochettes met krieltjes en de Provençaalse saus.