De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kippenbrochettes met Provençaalse saus en krieltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipfilets Kipfilet
(blokjes)
600 g g
Krielaardappelen Krielaardappel600 g g
Tomatenblokjes Tomatenblokjes700 g g
Rode paprika's Rode paprika1
Courgettes Courgette1
Wortelen Wortel60 g g
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Kippenkruiden Kippenkruiden
Basilicum Basilicum
Gedroogde oregano Gedroogde oregano
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter

Kippenbrochettes met Provençaalse saus en krieltjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(33)

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn.
  2. Was en snij de paprika en courgette in blokjes. Rasp de wortels en snij ook in fijne stukjes.
  3. Kook ondertussen de krieltjes gaar.
  4. Fruit de ui en knoflook glazig in een klontje boter. Voeg daarna de groenten toe en laat meestoven.
  5. Kruid alles met peper, zout, oregano en basilicum.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe.
  7. Laat het geheel op een laag vuur stoven tot wanneer de groenten beetgaar zijn.
  8. Steek de blokjes kipfilet op de spiesjes. Kruid de brochettes met peper, zout en kippenkruiden. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en bak de brochettes. Zorg ervoor dat de kip gaar is, maar sappig blijft.
  9. Serveer de kipbrochettes met krieltjes en de Provençaalse saus.