
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippendijen Kippendij | 8 | ||
Aardappelpartjes Aardappelpartjes | 400 g g | ||
komkommers Komkommer | 1 | ||
Kerstomaten Kerstomaat | 20 |
Voor de krokante korst
Cornflakes
Cornflakes (verkruimeld) | 500 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 100 g g | ||
Eidooiers
Eidooier (losgeklopt) | 6 |
Voor de marinade
Rode uien
Rode ui (fijngehakt) | 1 | ||
Cola Cola | 5 dl dl | ||
Ketchup Ketchup | 3 dl dl | ||
Cayennepeper Cayennepeper | 2 g g | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 g g | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 2 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKippendijen op z'n Amerikaans
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen.
- Schik de kippendijen in een diepe schaal en giet er de marinade over. Bedek met folie en laat 12 uren marineren in de koelkast.
- Verwarm daarna de oven en frituur voor op 180 °C.
- Laat de kippendijen uitlekken, maar bewaar de marinade. Haal de kippendijen eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eierdooiers en vervolgens door verkruimelde cornflakes. Frituur krokant en gaar verder in de voorverwarmde oven.
- Laat de marinade voor de helft inkoken om een dipsaus te bekomen.
- Frituur de aardappelpartjes tot ze krokant zijn.
- Snijd de komkommer in fijne slierten en halveer de kerstomaatjes. Meng door elkaar tot een salade.
- Schik de kippendijen op een bord met de krokante aardappelpartjes erbij. Serveer er de salade en wat dipsaus bij.