De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kippendijen op z'n Amerikaans

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kippendijen Kippendij8
Aardappelpartjes Aardappelpartjes400 g g
komkommers Komkommer1
Kerstomaten Kerstomaat20

Voor de krokante korst

Cornflakes Cornflakes
(verkruimeld)
500 g g
Tarwebloem Tarwebloem100 g g
Eidooiers Eidooier
(losgeklopt)
6

Voor de marinade

Rode uien Rode ui
(fijngehakt)
1
Cola Cola5 dl dl
Ketchup Ketchup3 dl dl
Cayennepeper Cayennepeper2 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder2 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano2 g g

Kippendijen op z'n Amerikaans

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(77)

Bereiding

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen.
  2. Schik de kippendijen in een diepe schaal en giet er de marinade over. Bedek met folie en laat 12 uren marineren in de koelkast.
  3. Verwarm daarna de oven en frituur voor op 180 °C.
  4. Laat de kippendijen uitlekken, maar bewaar de marinade. Haal de kippendijen eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eierdooiers en vervolgens door verkruimelde cornflakes. Frituur krokant en gaar verder in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de marinade voor de helft inkoken om een dipsaus te bekomen.
  6. Frituur de aardappelpartjes tot ze krokant zijn.
  7. Snijd de komkommer in fijne slierten en halveer de kerstomaatjes. Meng door elkaar tot een salade.
  8. Schik de kippendijen op een bord met de krokante aardappelpartjes erbij. Serveer er de salade en wat dipsaus bij.