Kippendijen op z'n Amerikaans

Kippendijen op z'n Amerikaans
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen.

  2. Schik de kippendijen in een diepe schaal en giet er de marinade over. Bedek met folie en laat 12 uren marineren in de koelkast.

  3. Verwarm daarna de oven en frituur voor op 180 °C.

  4. Laat de kippendijen uitlekken, maar bewaar de marinade. Haal de kippendijen eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eierdooiers en vervolgens door verkruimelde cornflakes. Frituur krokant en gaar verder in de voorverwarmde oven.

  5. Laat de marinade voor de helft inkoken om een dipsaus te bekomen.

  6. Frituur de aardappelpartjes tot ze krokant zijn.

  7. Snijd de komkommer in fijne slierten en halveer de kerstomaatjes. Meng door elkaar tot een salade.

  8. Schik de kippendijen op een bord met de krokante aardappelpartjes erbij. Serveer er de salade en wat dipsaus bij.