De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kippendijen uit de oven met olijven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Krielaardappelen Krielaardappel
(gehalveerd (indien groot))
800 g g
Kippendijen Kippendij4
Venkels Venkel
(in partjes )
1
Groene olijven Groene olijf50 g g
Tijm Tijm15 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
2
Rozijnen Rozijnen50 g g
Olijfolie Olijfolie
(ontpit)
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Peper Peper
Zout Zout

Kippendijen uit de oven met olijven

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(7)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de knoflook, de rozijnen, 4 el olijfolie, de witte wijn, peper en zout en laat tien minuten trekken.
  3. Leg de kippendijen, de venkelpartjes, de olijven en de takjes tijm in een grote ovenschotel.
  4. Schenk het witte wijnmengsel bij de kip.
  5. Leg de krieltjes in een andere ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed.
  6. Schuif beide schotels 45 à 50 minuten in de hete oven.
  7. Haal de schotels uit de oven en serveer.