
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Krielaardappelen
Krielaardappel (gehalveerd (indien groot)) | 800 g g | |
Kippendijen Kippendij | 4 | |
Venkels
Venkel (in partjes ) | 1 | |
Groene olijven Groene olijf | 50 g g | |
Tijm Tijm | 15 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 2 | |
Rozijnen Rozijnen | 50 g g | |
Olijfolie
Olijfolie (ontpit) | ||
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKippendijen uit de oven met olijven
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de knoflook, de rozijnen, 4 el olijfolie, de witte wijn, peper en zout en laat tien minuten trekken.
- Leg de kippendijen, de venkelpartjes, de olijven en de takjes tijm in een grote ovenschotel.
- Schenk het witte wijnmengsel bij de kip.
- Leg de krieltjes in een andere ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed.
- Schuif beide schotels 45 à 50 minuten in de hete oven.
- Haal de schotels uit de oven en serveer.