
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Courgettes Courgette | 1 | ||
Uien Ui | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Kerstomaten Kerstomaat | 400 g g | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 0,3 blokjes blokje | ||
Water Water | 120 ml ml | ||
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | 1 | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | ||
Kippengehakt Kippengehakt | 500 g g | ||
Paneermeel Paneermeel | 4 el el | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 70 g g | ||
Pijnboompitten Pijnboompitten | 2 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKippengehaktballetjes met courgetti
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak met een dunschiller lange slierten van de courgetten. Kruid met peper en zout en leg ze in het diepe stoominzetstuk.
- Doe de peterselie in de mixkom en hak turbo/4 seconden. Breek er de eieren bij. Voeg het gehakt, paneermeel, paprikapoeder, peper en zout toe en mix alles reverse/2 minuten/stand 3. Werk het mengsel ondertussen naar beneden met de spatel. Doe het mengsel in een kom en maak de mixkom schoon.
- Pel de ui en de look en doe ze in de mixkom. Hak ze turbo/6 seconden. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit roast/3 minuten. Voeg de kerstomaatjes, oregano en bouillon toe en laat 10 minuten/120°C/stand 2 zachtjes koken. Zet het diepe stoominzetstuk met de courgetti op de mixkom en stoom nog eens steamer/5 minuten.
- Vorm ondertussen met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Bak in een koekenpan met olijfolie goudbruin. Giet er de kerstomatensaus bij en laat nog 5 minuten verder garen onder deksel op laag vuur of in voorverwarmde oven van 180°C.
- Verdeel de courgetti over de borden en schep er de tomaatjes met de kippengehaktballetjes op. Werk af met het basilicum en de pijnboompitjes.