De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kippengehaktballetjes met courgetti_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Courgettes Courgette1
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Kerstomaten Kerstomaat400 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon0,3 blokjes blokje
Water Water120 ml ml
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje1
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Kippengehakt Kippengehakt500 g g
Paneermeel Paneermeel4 el el
Eieren Ei2
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Tarwebloem Tarwebloem70 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Kippengehaktballetjes met courgetti

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(13)

Bereiding

  1. Maak met een dunschiller lange slierten van de courgetten. Kruid met peper en zout en leg ze in het diepe stoominzetstuk.
  2. Doe de peterselie in de mixkom en hak turbo/4 seconden. Breek er de eieren bij. Voeg het gehakt, paneermeel, paprikapoeder, peper en zout toe en mix alles reverse/2 minuten/stand 3. Werk het mengsel ondertussen naar beneden met de spatel. Doe het mengsel in een kom en maak de mixkom schoon.
  3. Pel de ui en de look en doe ze in de mixkom. Hak ze turbo/6 seconden. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit roast/3 minuten. Voeg de kerstomaatjes, oregano en bouillon toe en laat 10 minuten/120°C/stand 2 zachtjes koken. Zet het diepe stoominzetstuk met de courgetti op de mixkom en stoom nog eens steamer/5 minuten.
  4. Vorm ondertussen met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Bak in een koekenpan met olijfolie goudbruin. Giet er de kerstomatensaus bij en laat nog 5 minuten verder garen onder deksel op laag vuur of in voorverwarmde oven van 180°C.
  5. Verdeel de courgetti over de borden en schep er de tomaatjes met de kippengehaktballetjes op. Werk af met het basilicum en de pijnboompitjes.