
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippengyros Kippengyros | 800 g g | |
Bolcourgettes Bolcourgette | 4 | |
Basmatirijst Basmatirijst | 400 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Boter Boter | 50 g g | |
Platte peterselie Platte peterselie | ||
Peper Peper | ||
Zeezout Zeezout |
Voor de saus
Sjalotten Sjalot | 2 | |
Rode paprika's Rode paprika | 2 | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 4 dl dl | |
Kookroom Kookroom | 1 dl dl | |
Boter Boter | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKippengyros met paprika
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd een deksel van elke bolcourgette en verwijder het vruchtvlees. Schik in een ovenschaal, kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Gaar gedurende 10 min. in de oven.
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Maak de saus:Reinig de sjalotten en paprika’s en snijd beiden in blokjes. Stoof aan in de boter. Giet er de bouillon over en laat gaar koken. Voeg er de room bij en mix glad. Passeer door een fijne zeef.
- Smelt de boter in een pan en bak de gyros gaar.
- Vul de courgettes op met de gyros. Presenteer met de rijst en werk af met wat saus en peterselie.