De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kippengyros met paprika

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kippengyros Kippengyros800 g g
Bolcourgettes Bolcourgette4
Basmatirijst Basmatirijst400 g g
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Boter Boter50 g g
Platte peterselie Platte peterselie
Peper Peper
Zeezout Zeezout

Voor de saus

Sjalotten Sjalot2
Rode paprika's Rode paprika2
Kippenbouillon Kippenbouillon4 dl dl
Kookroom Kookroom1 dl dl
Boter Boter50 g g

Kippengyros met paprika

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd een deksel van elke bolcourgette en verwijder het vruchtvlees. Schik in een ovenschaal, kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Gaar gedurende 10 min. in de oven.
  3. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Maak de saus:Reinig de sjalotten en paprika’s en snijd beiden in blokjes. Stoof aan in de boter. Giet er de bouillon over en laat gaar koken. Voeg er de room bij en mix glad. Passeer door een fijne zeef.
  5. Smelt de boter in een pan en bak de gyros gaar.
  6. Vul de courgettes op met de gyros. Presenteer met de rijst en werk af met wat saus en peterselie.