
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Kippengehakt Kippengehakt | 350 g g | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 1 | |
Wortelen
Wortel (groot formaat, in plakjes) | 1 | |
Tomaten
Tomaat (groot formaat, in blokjes) | 1 | |
Witte wijn Witte wijn | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1,5 tl tl | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKippenpasteitjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de ui met de look in olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de selder, prei, wortel en tomaat toe en bak even mee. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Giet er een scheutje witte wijn bij en laat even inkoken.
- Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaaltje per persoon. Dek elk schaaltje af met een plakje deeg. Prik een gaatje in het deeg zodat het vocht kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei. Bak de pasteitjes 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is.