De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kippenpasteitjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Kippengehakt Kippengehakt350 g g
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Preistengels Preistengel
(in ringen)
1
Wortelen Wortel
(groot formaat, in plakjes)
1
Tomaten Tomaat
(groot formaat, in blokjes)
1
Witte wijn Witte wijn
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1,5 tl tl
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge
Peper Peper
Zout Zout

Kippenpasteitjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de ui met de look in olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  2. Voeg de selder, prei, wortel en tomaat toe en bak even mee. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Giet er een scheutje witte wijn bij en laat even inkoken.
  3. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaaltje per persoon. Dek elk schaaltje af met een plakje deeg. Prik een gaatje in het deeg zodat het vocht kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei. Bak de pasteitjes 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is.