De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kippenstoofpotje met clementines

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pastis Pastis1,5 dl dl
Sinaasappelsap Sinaasappelsap5 el el
Citroensap Citroensap4 el el
Mosterd Mosterd2 el el
Bruine suiker Bruine suiker4 el el
Clementines Clementines
(gewassen & in plakjes)
6 - 8
Kippendijen Kippendij8
Pastinaken Pastinaak
(geschild & in de lengte in parten)
2
Wortelen Wortel
(in plakken)
2
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse)
1 el el
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Kippenstoofpotje met clementines

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(73)

Bereiding

  1. Doe de Pastis, het clementinesap, het citroensap, de mosterd, de bruine suiker en 4 el olijfolie in een grote kom en kruid flink met zout en peper. Roer alles door elkaar.
  2. Doe de pastinaakparten en de wortelplakken in de kom met de marinade en voeg de kippenbouten, de plakjes clementines en de tijm toe. Schep om en zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de kip met de groenten en het sap in een grote ovenschotel. Zet 45 minuten in de oven.
  4. Werk af met de peterselie.