De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Klassieke ossobuco

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(fijngesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Stengels selder Stengel selder2
Wortelen Wortel4
Tomaten Tomaat4
Tijm Tijm4 takjes takje
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 bosjes bosje
Citroenen Citroen
(geraspte schil)
1
Kalfsschenkel Kalfsschenkel4
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Passata Passata1 l l
Tarwebloem Tarwebloem
Tagliatelle Tagliatelle
(of spaghetti)
400 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Klassieke ossobuco

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:45 u.
(305)

Bereiding

  1. Snij elke kalfsschenkel in aan de rand (dit voorkomt dat het vlees tijdens het bakken opkrult). Kruid het vlees met peper en zout. Wentel het vlees door wat bloem en bak langs beide kanten goudbruin in hete olijfolie. Haal het vlees uit de pan.
  2. Snij de selder en wortelen fijn. Stoof de ui met de look glazig in dezelfde pan waarin het vlees is gebakken. Voeg selder en wortelen toe en roerbak 2 minuten. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de groenten en giet er de wijn over. Voeg de tijm en passata toe en laat met het deksel op de pot 2,5 uur op een zacht vuur sudderen. 
  3. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Dompel de tomaten onder in kokend water, spoel onder koud water en ontvel ze. Snij de tomaten in vier, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg het laatste half uur van de kooktijd toe aan het stoofpotje. 
  4. Proef en kruid het stoofpotje eventueel nog met extra peper en zout. Schep in borden en werk af met het citroenrasp en de peterselie. Serveer met de pasta.