
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Courgettes Courgette | 2 | |
Pitabroodjes Pitabroodje | 8 | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 4 dl dl | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | |
Olijfolie Olijfolie | 2 dl dl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de köfte
Rundgehakt Rundgehakt | 800 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 40 g g | |
Feta
Feta (in blokjes) | 200 g g | |
Rode paprika's Rode paprika | 2 | |
Eieren Ei | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | 5 cl cl |
Benodigdheden
Houten spiesjes Houten spiesjes |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKöfte met tagliatelle van courgette
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Maak de köfte: verwijder de vliezen en pitjes uit de paprika’s en snijd de paprika’s in gelijke blokjes. Stoof ze kort aan in de helft van de olijfolie. Meng de americain met de eitjes, het paneermeel, de fetablokjes en de gestoofde paprika. Vorm mooie worstjes rond de spiesjes. Bak ze aan in de pan van de paprikablokjes, schik in een ovenschaal en laat ze verder garen in de oven.
- Snijd de courgetten aan beide zijden met een dunschiller in fijne plakjes, tot aan de pitjes. Snijd ze daarna in fijne linten, zoals tagliatelle.
- Snijd de look in fijne plakjes. Verwarm de overige olijfolie en fruit er de look in aan. Doe er de courgettelinten bij en stoof zo’n drietal minuten door op hoog vuur.
- Voor de saus: meng de yoghurt op Griekse wijze met de olijfolie en breng op smaak met peper uit de molen en zout.
- Verwarm de pitabroodjes in de oven.
- Serveer telkens 2 köftespiesjes met de tagliatelle van courgette.
- Serveer met de warme broodjes en de saus.