Köfte met tagliatelle van courgette

Köfte met tagliatelle van courgette
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Maak de köfte: verwijder de vliezen en pitjes uit de paprika’s en snijd de paprika’s in gelijke blokjes. Stoof ze kort aan in de helft van de olijfolie. Meng de americain met de eitjes, het paneermeel, de fetablokjes en de gestoofde paprika. Vorm mooie worstjes rond de spiesjes. Bak ze aan in de pan van de paprikablokjes, schik in een ovenschaal en laat ze verder garen in de oven.

  3. Snijd de courgetten aan beide zijden met een dunschiller in fijne plakjes, tot aan de pitjes. Snijd ze daarna in fijne linten, zoals tagliatelle.

  4. Snijd de look in fijne plakjes. Verwarm de overige olijfolie en fruit er de look in aan. Doe er de courgettelinten bij en stoof zo’n drietal minuten door op hoog vuur.

  5. Voor de saus: meng de yoghurt op Griekse wijze met de olijfolie en breng op smaak met peper uit de molen en zout.

  6. Verwarm de pitabroodjes in de oven.

  7. Serveer telkens 2 köftespiesjes met de tagliatelle van courgette.

  8. Serveer met de warme broodjes en de saus.