De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Koekjescrumble met citroen- en mangomousse_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Droge koekjes Droge koekjes
(mengeling (speculaas, zandkoekjes,...))
200 g g
Muntblaadjes Muntblaadje

Voor de citroenmousse:

Suiker Suiker60 g g
Citroenen Citroen
(sap en geraspte schil )
1
Opgeklopte room Opgeklopte room125 ml ml
Eieren Ei2
Blaadjes gelatine Blaadje gelatine3

Voor de mangomousse:

Suiker Suiker60 g g
Opgeklopte room Opgeklopte room150 ml ml
Eieren Ei2
Blaadjes gelatine Blaadje gelatine4
Mango's Mango1

Koekjescrumble met citroen- en mangomousse

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(3)

Bereiding

  1. Laat voor de citroenmousse de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water. Verwarm het citroensap en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot het opgelost is. Laat iets afkoelen. Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker schuimig. Voeg het citroensap en -rasp toe en meng goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en meng onder het citroenmengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel door het romige citroenmengsel. Schep het mengsel in een kom en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Mix voor de mangomousse het vruchtvlees van de mango glad. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm het mangosap en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot het opgelost is. Laat iets afkoelen. Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker schuimig. Voeg het mangosap toe en mix kort door. Klop de slagroom stijf en meng onder het mangomengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel door het mangomengsel. Schep het mengsel in een kom en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Doe de koekjes in een blender en mix tot een kruimelige massa. Verdeel een laagje crumble op de borden. Schep met een ijsschepper een bolletje citroenmousse en een bolletje mangomousse op elk bord. Werk af met enkele blaadjes munt.