Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Vanille-ijs Vanille-ijs | 4 bolletjes bolletje | |
Munt Munt |
Voor de koekjesbodem
Petit-beurrekoekjes Petit-beurrekoekje | 10 | |
Boter Boter | 50 g g | |
Suiker Suiker | 50 g g | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 |
Voor de gekonfijte ananas
Ananassen Ananas | 1 | |
Boter Boter | 100 g g | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 1 dl dl | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 | |
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKoekjestaart met gekonfijte ananas
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Voor de gekonfijte ananas:Schil de ananas en verwijder het harde hart. Snijd het vruchtvlees in gelijke partjes. Smelt de boter ’noisette’ in een koekenpan en bak er de ananas in aan, kruid met de zwarte peper. Voeg er de honing en het citroensap aan toe en laat zacht inkoken en karamelliseren.
- Doe de ingrediënten voor de koekjesbodem in een blender en maal fijn.
- Snijd de munt fijn.
- Doe wat koekjesbodem in een presentatiering en druk aan. Schik daarop de gekonfijte ananas. Werk af met een bolletje vanille-ijs, wat ananassap en wat munt.
TIP: Serveer met de citroen-ananaslimonade.