De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Koekjestaart met gekonfijte ananas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Vanille-ijs Vanille-ijs4 bolletjes bolletje
Munt Munt

Voor de koekjesbodem

Petit-beurrekoekjes Petit-beurrekoekje10
Boter Boter50 g g
Suiker Suiker50 g g
Citroenen Citroen
(geperst)
1

Voor de gekonfijte ananas

Ananassen Ananas1
Boter Boter100 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing1 dl dl
Citroenen Citroen
(geperst)
1
Peper Peper

Koekjestaart met gekonfijte ananas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(6)

Bereiding

  1. Voor de gekonfijte ananas:Schil de ananas en verwijder het harde hart. Snijd het vruchtvlees in gelijke partjes. Smelt de boter ’noisette’ in een koekenpan en bak er de ananas in aan, kruid met de zwarte peper. Voeg er de honing en het citroensap aan toe en laat zacht inkoken en karamelliseren.
  2. Doe de ingrediënten voor de koekjesbodem in een blender en maal fijn.
  3. Snijd de munt fijn.
  4. Doe wat koekjesbodem in een presentatiering en druk aan. Schik daarop de gekonfijte ananas. Werk af met een bolletje vanille-ijs, wat ananassap en wat munt.

TIP: Serveer met de citroen-ananaslimonade.