De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Koekjestaart met koffievulling en chocolade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter
(op kamertemperatuur)
250 g g
Suiker Suiker
(bloem)
250 g g
Eieren Ei1
Vanillesuiker Vanillesuiker1 zakjes zakje
Koffie Koffie
(sterke)
1 koppen kop
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje400 g g
Pure chocolade Pure chocolade50 g g

Koekjestaart met koffievulling en chocolade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

4:25 u.
(169)

Bereiding

1. Zeef de poedersuiker. Voeg het ei, 2 eetlepels sterke koffie en de vanillesuiker toe en mix schuimig. Mix de boter in een andere kom zacht. Voeg het suikermengsel traag en al mixend aan de boter toe. Mix mooi glad.

2. Bekleed een ronde springvorm met een diameter van 15 cm met bakpapier. Dompel 1 kant van de koekjes heel even in de koffie. Leg de koekjes met de natte kant naar beneden en in 1 laag op de bodem van de springvorm. Bestrijk met de koffieroom. Stapel verder tot alle ingrediënten op zijn.

3. Besmeer de bovenkant en de randen van de taart met de koffieroom en werk af met geraspte chocolade. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast.