Koekjestaart met koffievulling en chocolade

Koekjestaart met koffievulling en chocolade
MoeilijkheidMakkelijk
Voorbereiding4:00 u
Koken25 min

Voorbereiding

    1. Zeef de poedersuiker. Voeg het ei, 2 eetlepels sterke koffie en de vanillesuiker toe en mix schuimig. Mix de boter in een andere kom zacht. Voeg het suikermengsel traag en al mixend aan de boter toe. Mix mooi glad.

    2. Bekleed een ronde springvorm met een diameter van 15 cm met bakpapier. Dompel 1 kant van de koekjes heel even in de koffie. Leg de koekjes met de natte kant naar beneden en in 1 laag op de bodem van de springvorm. Bestrijk met de koffieroom. Stapel verder tot alle ingrediënten op zijn.

    3. Besmeer de bovenkant en de randen van de taart met de koffieroom en werk af met geraspte chocolade. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast.