De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kofte met spinaziesalade, pittige olijfolie en appelsien

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de salade:

Bladspinazie Bladspinazie450 g g
Lente-uitjes Lente-ui4
Koriander Koriander
(naar smaak)
Sinaasappels Sinaasappel2

Voor de pittige olijfolie:

Olijfolie Olijfolie2 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Koriander Koriander
(naar smaak)
Citroenen Citroen1

Voor de kofte (of kefta):

Kippengehakt Kippengehakt500 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder2 tl tl
Nootmuskaat Nootmuskaat1 tl tl
Peterselie Peterselie
(verse)
10 g g
Koriander Koriander
(verse)
10 g g
Sjalotten Sjalot1
Zwarte olijven Zwarte olijf80 g g
Peper Peper
Zout Zout

Kofte met spinaziesalade, pittige olijfolie en appelsien

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(1)

Bereiding

  1. Start met de kofte. Snipper 1 ui en snij de zwarte olijven in kleine stukjes. Meng gehakt (kippen- of lamsgehakt), samen met de ui, olijven en kruid af met 2 tl paprikapoeder, 1 tl nootmuskaat en een handvol fijngesneden peterselie en koriander. Kruid af met peper en zout. Bak kort aan in een hete pan en laat verder garen voor ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.
  2. Was de bladspinazie en doe in een grote kom. Schil de appelsien en ciseleer in partjes. Meng onder de spinaziesalade. Snij de lenteuitjes fijn en meng onder de salade. Werk af met een scheutje olijfolie, gescheurde koriander, peper en zout.
  3. Meng een goede scheut olijfolie, samen met het sap van 1 citroen, 1 koffielepel gemalen cayennepeper en koriander. Zet opzij en giet de dressing op het einde over de salade.

Recept geïnspireerd door Ine & Michiel, Soul Seekers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!