Kofte met spinaziesalade, pittige olijfolie en appelsien

Kofte met spinaziesalade, pittige olijfolie en appelsien
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Start met de kofte. Snipper 1 ui en snij de zwarte olijven in kleine stukjes. Meng gehakt (kippen- of lamsgehakt), samen met de ui, olijven en kruid af met 2 tl paprikapoeder, 1 tl nootmuskaat en een handvol fijngesneden peterselie en koriander. Kruid af met peper en zout. Bak kort aan in een hete pan en laat verder garen voor ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.

  2. Was de bladspinazie en doe in een grote kom. Schil de appelsien en ciseleer in partjes. Meng onder de spinaziesalade. Snij de lenteuitjes fijn en meng onder de salade. Werk af met een scheutje olijfolie, gescheurde koriander, peper en zout.

  3. Meng een goede scheut olijfolie, samen met het sap van 1 citroen, 1 koffielepel gemalen cayennepeper en koriander. Zet opzij en giet de dressing op het einde over de salade.

  4. Recept geïnspireerd door Ine & Michiel, Soul Seekers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!