
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de salade:
Bladspinazie Bladspinazie | 450 g g | |
Lente-uitjes Lente-ui | 4 | |
Koriander
Koriander (naar smaak) | ||
Sinaasappels Sinaasappel | 2 |
Voor de pittige olijfolie:
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Koriander
Koriander (naar smaak) | ||
Citroenen Citroen | 1 |
Voor de kofte (of kefta):
Kippengehakt Kippengehakt | 500 g g | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 tl tl | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 1 tl tl | |
Peterselie
Peterselie (verse) | 10 g g | |
Koriander
Koriander (verse) | 10 g g | |
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Zwarte olijven Zwarte olijf | 80 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKofte met spinaziesalade, pittige olijfolie en appelsien
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Start met de kofte. Snipper 1 ui en snij de zwarte olijven in kleine stukjes. Meng gehakt (kippen- of lamsgehakt), samen met de ui, olijven en kruid af met 2 tl paprikapoeder, 1 tl nootmuskaat en een handvol fijngesneden peterselie en koriander. Kruid af met peper en zout. Bak kort aan in een hete pan en laat verder garen voor ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.
- Was de bladspinazie en doe in een grote kom. Schil de appelsien en ciseleer in partjes. Meng onder de spinaziesalade. Snij de lenteuitjes fijn en meng onder de salade. Werk af met een scheutje olijfolie, gescheurde koriander, peper en zout.
- Meng een goede scheut olijfolie, samen met het sap van 1 citroen, 1 koffielepel gemalen cayennepeper en koriander. Zet opzij en giet de dressing op het einde over de salade.
Recept geïnspireerd door Ine & Michiel, Soul Seekers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!