De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Komkommer-preisoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel
(geschild, in stukken)
200 g g
komkommers Komkommer
(in stukken)
1,5
Preistengels Preistengel
(in ringen)
1
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Kippenbouillon Kippenbouillon4 blokjes blokje
Kookroom Kookroom2 dl dl
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Gerookte zalm Gerookte zalm
(in reepjes)
100 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Komkommer-preisoep

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(43)

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de ui glazig. Voeg de prei, komkommer en aardappelen toe en bak 2 minuten mee.
  2. Giet er zoveel water bij tot alle groenten onder staan. Doe er de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat 30 minuten pruttelen.
  3. Voeg de helft van de room toe en mix de soep glad. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Schep de soep in borden en werk af met de gerookte zalm, peterselie en een scheutje extra room.