Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de soep
komkommers Komkommer | 2 | |
Rode uien
Rode ui (gesnipperd) | 0,5 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 0,5 | |
Koriander
Koriander (fijngehakt) | 15 g g | |
Limoenen
Limoen (geperst) | 0,25 | |
Zure room Zure room | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Olijfolie
Olijfolie (afwerking) | 2 el el |
Voor de toast
Broden
Brood (dikke sneden, bvb. roggebrood met desem) | 4 sneetjes sneetje | |
Maatjes Maatje | 4 | |
Bieslook Bieslook | 10 g g | |
Zure room Zure room | 8 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKomkommersoep met maatjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snijd de komkommer in stukjes en mix ze samen met de overige ingrediënten, behalve de olijfolie, tot een gladde soep. Zet in de koelkast. Houd wat komkommer en rode ui over als garnituur.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de sneden brood aan beide zijden goudbruin.
- Snijd de maatjes in grote stukken en versnipper de bieslook.
- Besmeer de toast met de zure room, kruid met peper en zout en beleg met de maatjes. Werk af met de bieslook.
- Schep de soep in kommen en werk af met enkele druppels olijfolie en de overgebleven garnituur. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer samen met de toast.