De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Komkommersoep met maatjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de soep

komkommers Komkommer2
Rode uien Rode ui
(gesnipperd)
0,5
Teentjes knoflook Teentje knoflook0,5
Koriander Koriander
(fijngehakt)
15 g g
Limoenen Limoen
(geperst)
0,25
Zure room Zure room2 el el
Peper Peper
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie
(afwerking)
2 el el

Voor de toast

Broden Brood
(dikke sneden, bvb. roggebrood met desem)
4 sneetjes sneetje
Maatjes Maatje4
Bieslook Bieslook10 g g
Zure room Zure room8 el el
Peper Peper
Zout Zout

Komkommersoep met maatjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(2)

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in stukjes en mix ze samen met de overige ingrediënten, behalve de olijfolie, tot een gladde soep. Zet in de koelkast. Houd wat komkommer en rode ui over als garnituur.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de sneden brood aan beide zijden goudbruin.
  3. Snijd de maatjes in grote stukken en versnipper de bieslook.
  4. Besmeer de toast met de zure room, kruid met peper en zout en beleg met de maatjes. Werk af met de bieslook.
  5. Schep de soep in kommen en werk af met enkele druppels olijfolie en de overgebleven garnituur. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer samen met de toast.