
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
komkommers Komkommer | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | ||
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 40 cl cl | ||
Walnoten Walnoten | 100 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | 5 cl cl | ||
Boter Boter | 20 g g | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | ||
Peterselie Peterselie | |||
Broden
Brood (geroosterd) | 2 - 3 sneetjes sneetje | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKomkommeryoghurt met paprikaboter
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil en rasp de komkommer. Doe de geraspte komkommer in een keukenhanddoek en knijp goed uit. Snipper of pers de knoflook en meng met de geraspte komkommer en de yoghurt.
- Hak de walnoten zeer fijn. Roer samen met de olijfolie onder de komkommeryoghurt. Kruid met peper en zout.
- Smelt de boter en roer er het paprikapoeder onder. Laat licht goudbruin kleuren op een laag vuur.
- Verdeel de komkommeryoghurt over kommetjes en lepel er de paprikaboter over. Werk af met een handvol fijngehakte peterselie en serveer met geroosterd brood.
ONZE WIJNTIP: Amorany Cava DO Gran Cuvée