Voorbereiding
- Snijd de sjalotten middendoor, de champignons in vieren en snipper de peterselie fijn. Laat de speculoosjes even weken in 1/3 van het bruin bier en plet dan fijn met een vork.
- Roerbak de spekblokjes zonder vetstof gedurende 3 minuten. Haal de spekblokjes uit de pan, maar laat het vet erin. Bak de champignons gedurende 3 minuten in het braadvet van het spek. Haal ze uit de pan en houd ze ook apart.
- Giet 2/3 van de olijfolie in dezelfde pan en braad het parkkonijn gedurende ca. 6 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Verhit de rest van de olijfolie in een grote kookpan en bak de sjalotten gedurende 1 minuut. Voeg het parkkonijn, het speculoosmengsel, de rest van het bruin bier en het bouillonblokje eraan toe. Dek af en laat gedurende 1u15 sudderen.
- Voeg indien nodig wat bier en sausbinder toe.
- Voeg vervolgens de spekblokjes en de champignons toe, laat het geheel nog 1 minuut opwarmen en kruid met peper en zout. Werk af met peterselie.