Konijn met peren en bruin bier

Konijn met peren en bruin bier
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:15 u

Voorbereiding

  1. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi met een eetlepel bloem. Bak de stukken konijn rondom goudbruin in hete boter. Voeg de uien, de look, de wortelen en de tijm toe en laat 5 minuten stoven.

  2. Blus met het bier en de bouillon en schraap het aanbaksel los. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de mosterd, 1 eetlepel bruine suiker, de rozijnen en de rest van de bloem toe. Roer goed onder elkaar en laat 2 uur afgedekt sudderen.

  3. Halveer de krieltjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Bak de stukken peer in boter goudbruin. Bestrooi met de resterende suiker en laat lichtjes karameliseren. Blus de peren met de whiskey en laat de alcohol verdampen. Schep het stoofpotje in de borden en serveer met de krieltjes en de gebakken peertjes.