Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parkkonijnen
Parkkonijn (in stukken) | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 3 el el | |
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Wortelen
Wortel (geschild & in plakjes van 1 cm) | 2 | |
Tijm Tijm | takjes takje | |
Bruine Archivist Bruine Archivist | 1 l l | |
Runderbouillon
Runderbouillon (+ 250 ml heet water (opgelost)) | 4 g g | |
Mosterd Mosterd | 4 el el | |
Bruine suiker Bruine suiker | 2 el el | |
Krielaardappelen Krielaardappel | 400 g g | |
Peren
Peer (geschild & in kwartjes) | 2 | |
Rozijnen Rozijnen | 50 g g | |
Whisky Whisky | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKonijn met peren en bruin bier
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi met een eetlepel bloem. Bak de stukken konijn rondom goudbruin in hete boter. Voeg de uien, de look, de wortelen en de tijm toe en laat 5 minuten stoven.
- Blus met het bier en de bouillon en schraap het aanbaksel los. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de mosterd, 1 eetlepel bruine suiker, de rozijnen en de rest van de bloem toe. Roer goed onder elkaar en laat 2 uur afgedekt sudderen.
- Halveer de krieltjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Bak de stukken peer in boter goudbruin. Bestrooi met de resterende suiker en laat lichtjes karameliseren. Blus de peren met de whiskey en laat de alcohol verdampen. Schep het stoofpotje in de borden en serveer met de krieltjes en de gebakken peertjes.