De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Koninginnenhapje met parelhoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1
Water Water4 l l
Bouillonpasta Bouillonpasta
(kip)
4 el el
Gemengd gehakt Gemengd gehakt300 g g
Boter Boter75 g g
Tarwebloem Tarwebloem50 g g
Kookroom Kookroom20 cl cl
Citroenen Citroen
(geperst)
1
Champignons Champignons300 g g
Roomboterpasteitjes Roomboterpasteitje4
Peterselie Peterselie
Aardappelkroketten Aardappelkroket
Peper Peper
Zout Zout

Koninginnenhapje met parelhoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(2)

Bereiding

  1. Kook de parelhoen gaar in het water met de kippenbouillonpasta. Laat de parelhoen uitlekken en haal het vlees van het karkas. Hou 1/8 van de kippenbouillon apart voor de saus.
  2. Rol balletjes van het gehakt en pocheer deze in de resterende hoeveelheid kippenbouillon.
  3. Smelt 2/3 van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng grondig tot een roux ontstaat en laat even pruttelen op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken. Roer er geleidelijk aan de apart gehouden kippenbouillon en de room bij. Breng aan de kook en laat indikken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  4. Bak intussen de champignons in de rest van de boter. Voeg het vlees van de parelhoen, de gehaktballetjes en de champignons toe aan de roomsaus. Verdeel over de roomboterpasteitjes en werk af met een handvol fijngehakte peterselie. Serveer met aardappelkroketten.

ONZE WIJNTIP: Pyrene Chardonnay, 2015