
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenen Parelhoen | 1 | |
Water Water | 4 l l | |
Bouillonpasta
Bouillonpasta (kip) | 4 el el | |
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 300 g g | |
Boter Boter | 75 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 50 g g | |
Kookroom Kookroom | 20 cl cl | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 | |
Champignons Champignons | 300 g g | |
Roomboterpasteitjes Roomboterpasteitje | 4 | |
Peterselie Peterselie | ||
Aardappelkroketten Aardappelkroket | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKoninginnenhapje met parelhoen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de parelhoen gaar in het water met de kippenbouillonpasta. Laat de parelhoen uitlekken en haal het vlees van het karkas. Hou 1/8 van de kippenbouillon apart voor de saus.
- Rol balletjes van het gehakt en pocheer deze in de resterende hoeveelheid kippenbouillon.
- Smelt 2/3 van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng grondig tot een roux ontstaat en laat even pruttelen op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken. Roer er geleidelijk aan de apart gehouden kippenbouillon en de room bij. Breng aan de kook en laat indikken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Bak intussen de champignons in de rest van de boter. Voeg het vlees van de parelhoen, de gehaktballetjes en de champignons toe aan de roomsaus. Verdeel over de roomboterpasteitjes en werk af met een handvol fijngehakte peterselie. Serveer met aardappelkroketten.
ONZE WIJNTIP: Pyrene Chardonnay, 2015