Koninginnenhapje met parelhoen

Koninginnenhapje met parelhoen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Kook de parelhoen gaar in het water met de kippenbouillonpasta. Laat de parelhoen uitlekken en haal het vlees van het karkas. Hou 1/8 van de kippenbouillon apart voor de saus.

  2. Rol balletjes van het gehakt en pocheer deze in de resterende hoeveelheid kippenbouillon.

  3. Smelt 2/3 van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng grondig tot een roux ontstaat en laat even pruttelen op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken. Roer er geleidelijk aan de apart gehouden kippenbouillon en de room bij. Breng aan de kook en laat indikken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. Bak intussen de champignons in de rest van de boter. Voeg het vlees van de parelhoen, de gehaktballetjes en de champignons toe aan de roomsaus. Verdeel over de roomboterpasteitjes en werk af met een handvol fijngehakte peterselie. Serveer met aardappelkroketten.

  5. ONZE WIJNTIP: Pyrene Chardonnay, 2015