De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Koolrolletjes met gehakt en spruitjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Witte kolen Witte kool1
Rijst Rijst150 g g
Spruitjes Spruitjes
(in partjes)
250 g g
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Gepelde tomaten Gepelde tomaten800 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Tijm Tijm
Peterselie Peterselie3 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Gemengd gehakt Gemengd gehakt400 g g
Eieren Ei1
Paneermeel Paneermeel3 el el
Honing Honing2 el el
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout

Koolrolletjes met gehakt en spruitjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(12)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de buitenste bladeren van de wittte kool en snijd de dikke nerf weg. Snijd de rest van de kool fijn. Leg de koolbladeren mee in het kookwater van de rijst.
  2. Bak de sjalotten met de look glazig in wat olijfolie. Voeg de witte kool en spruitjes toe en bak even mee. Schep er de tomatenpuree onder en laat 2 minuten mee bakken. Doe er het blik tomaten, de tijm, de honing en een scheutje water bij. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  3. Haal de koolbladeren uit het water en giet de rijst af. Meng de afgekoelde rijst, het ei, 2 el peterselie en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Verdeel het gehakt over de koolbladeren en rol op tot pakketjes. Leg ze in de tomatensaus en laat ze ongeveer 20 minuten garen op een zacht vuur.