
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Witte kolen Witte kool | 1 | |
Rijst Rijst | 150 g g | |
Spruitjes
Spruitjes (in partjes) | 250 g g | |
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Gepelde tomaten Gepelde tomaten | 800 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | |
Tijm Tijm | ||
Peterselie Peterselie | 3 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 400 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Paneermeel Paneermeel | 3 el el | |
Honing Honing | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKoolrolletjes met gehakt en spruitjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de buitenste bladeren van de wittte kool en snijd de dikke nerf weg. Snijd de rest van de kool fijn. Leg de koolbladeren mee in het kookwater van de rijst.
- Bak de sjalotten met de look glazig in wat olijfolie. Voeg de witte kool en spruitjes toe en bak even mee. Schep er de tomatenpuree onder en laat 2 minuten mee bakken. Doe er het blik tomaten, de tijm, de honing en een scheutje water bij. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
- Haal de koolbladeren uit het water en giet de rijst af. Meng de afgekoelde rijst, het ei, 2 el peterselie en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Verdeel het gehakt over de koolbladeren en rol op tot pakketjes. Leg ze in de tomatensaus en laat ze ongeveer 20 minuten garen op een zacht vuur.