De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Koolvis 'dugléré'

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Koolvisfilets Koolvisfilet4
Sperziebonen Sperziebonen320 g g
Pommes duchesse Pommes duchesse24
Boter Boter50 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
Zout Zout

Voor de saus

Sjalotten Sjalot
(groot formaat)
1
Grijze garnalen Grijze garnalen200 g g
Kastanjechampignons Kastanjechampignons250 g g
Tomaten Tomaat2
Groentebouillon Groentebouillon3 dl dl
Boter Boter50 g g
Kookroom Kookroom1 dl dl

Koolvis 'dugléré'

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(81)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en de frituur op 180 °C.
  2. Verwarm de boter in een pan en bak er de koolvishaasjes in aan, dit aan beide zijden telkens een drietal minuten. Schik ze in een ovenschotel en bedek met aluminiumfolie. Plaats de schotel net voor het serveren nog even in de oven.
  3. Kook de gewassen sperzieboontjes beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Hak de sjalot fijn en snijd de champignons in kwartjes. Snijd de tomaat in gelijke blokjes.
  4. Voor de saus: Stoof de sjalot aan in de boter en voeg er de champignons bij. Laat doorstoven. Bevochtig met de bouillon en laat inkoken. Giet de room erbij en laat nog even doorwarmen. Bind eventueel met wat sausbinder. Werk af met de tomaatblokjes en grijze garnalen.
  5. Frituur de pommes duchesse goudgeel.
  6. Schik de sperzieboontjes op een bord en leg er de koolvisfilet op. Werk af met de duglérésaus en wat gehakte bladpeterselie. Presenteer er de pommes duchesse bij.