
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de erwtensoep
Erwten
Erwten (diepgevroren) | 400 g g | |
Appels
Appel (Jonagold) | 2 | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1 l l | |
Sjalotten
Sjalot (groot formaat) | 2 | |
Boter Boter | 100 g g | |
Muntblaadjes Muntblaadje | 8 | |
Peper Peper | ||
Zeezout Zeezout |
Voor de garnituur
Appels Appel | 1 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 8 sneetjes sneetje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKoude erwtensoep met appel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Voor de erwtensoep:Reinig de sjalotten en verwijder het klokhuis uit de appelen. Snijd beide appelen in kleine stukjes. Stoof ze aan in gesmolten boter. Voeg er de erwten aan toe en laat nog even doorstoven. Giet er de bouillon bij en laat koken tot de erwten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Mix fijn en giet door een fijne zeef. Laat afkoelen.
- Voor de garnituur:Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appel in 8 gelijke partjes en verwijder het klokhuis. Rol de partjes in de sneetjes spek en bak een 5-tal minuten in de oven tot het spek krokant is.
- Presenteer de soep met telkens 2 appel-spekpartjes bij. Werk af met de muntblaadjes.