De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Koude erwtensoep met appel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de erwtensoep

Erwten Erwten
(diepgevroren)
400 g g
Appels Appel
(Jonagold)
2
Groentebouillon Groentebouillon1 l l
Sjalotten Sjalot
(groot formaat)
2
Boter Boter100 g g
Muntblaadjes Muntblaadje8
Peper Peper
Zeezout Zeezout

Voor de garnituur

Appels Appel1
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
8 sneetjes sneetje

Koude erwtensoep met appel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(1)

Bereiding

  1. Voor de erwtensoep:Reinig de sjalotten en verwijder het klokhuis uit de appelen. Snijd beide appelen in kleine stukjes. Stoof ze aan in gesmolten boter. Voeg er de erwten aan toe en laat nog even doorstoven. Giet er de bouillon bij en laat koken tot de erwten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Mix fijn en giet door een fijne zeef. Laat afkoelen.
  2. Voor de garnituur:Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appel in 8 gelijke partjes en verwijder het klokhuis. Rol de partjes in de sneetjes spek en bak een 5-tal minuten in de oven tot het spek krokant is.
  3. Presenteer de soep met telkens 2 appel-spekpartjes bij. Werk af met de muntblaadjes.