De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kreeft met bloemkoolzalf en bloemkooltartaar

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kreeften Kreeft
(voorgekookt)
1
Bloemkolen Bloemkool0,5
Kookroom Kookroom20 cl cl
Melk Melk10 cl cl
Olijfolie Olijfolie1 el el
Limoenen Limoen
(geraspt, voor de afwerking)
1
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(voor de afwerking)
Peper Peper
Zout Zout

Kreeft met bloemkoolzalf en bloemkooltartaar

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwijder de schaal van de kreeft en haal er het kreeftenvlees uit. Snij dit in stukken.
  2. Snij de helft van de bloemkool in stukken en kook deze gaar in de room en melk. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de andere helft van de bloemkool heel klein en bak krokant in de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Schep de gekookte bloemkool uit de melk en mix fijn met een scheut kookvocht.
  5. Bak het kreeftenvlees licht op en serveer met de bloemkoolzalf en de krokante bloemkool. Werk af met de geraspte limoenschil en enkele basilicumblaadjes.

ONZE WIJNTIP: Pouilly-Fuissé AOP, 2015