
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kreeften
Kreeft (voorgekookt) | 1 | ||
Bloemkolen Bloemkool | 0,5 | ||
Kookroom Kookroom | 20 cl cl | ||
Melk Melk | 10 cl cl | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | ||
Limoenen
Limoen (geraspt, voor de afwerking) | 1 | ||
Basilicumblaadjes
Basilicumblaadje (voor de afwerking) | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKreeft met bloemkoolzalf en bloemkooltartaar
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwijder de schaal van de kreeft en haal er het kreeftenvlees uit. Snij dit in stukken.
- Snij de helft van de bloemkool in stukken en kook deze gaar in de room en melk. Kruid met peper en zout.
- Snij de andere helft van de bloemkool heel klein en bak krokant in de olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Schep de gekookte bloemkool uit de melk en mix fijn met een scheut kookvocht.
- Bak het kreeftenvlees licht op en serveer met de bloemkoolzalf en de krokante bloemkool. Werk af met de geraspte limoenschil en enkele basilicumblaadjes.
ONZE WIJNTIP: Pouilly-Fuissé AOP, 2015